У Польщі помітили зростання потоку мігрантів на новому маршруті

Четвер, 7 вересня 2023, 12:38

Польща фіксує все більше спроб проїзду через свою територію до Німеччини нелегальних мігрантів, які прибувають до Європи "балканським шляхом". 

Про це повідомляє RMF24, пише "Європейська правда".

Останніми роками й дотепер у фокусі уваги залишається білоруський кордон, проте почала зростати кількість спроб проїзду через Польщу мігрантів, які потрапляють у ЄС через Балкани і прямують до Німеччини. 

Польські прикордонники і правоохоронці фіксують все більше таких нелегальних мігрантів біля кордонів зі своїми західними сусідами.

Речниця прикордонників Анна Міхальська розповіла, що за цей рік біля кордону з Німеччиною затримали понад 800 іноземців, 400 – біля кордонів зі Словаччиною, близько сотні – біля кордону з Чехією. Як відомо, на внутрішніх кордонах у ЄС прикордонні перевірки здійснюються лише вибірково. 

Особливо почав зростати потік на кордоні зі Словаччиною. Якщо у перші місяці року там ловили поодиноких нелегальних мігрантів, з квітня лік пішов на десятки, а за серпень затримали 163 особи. 

"Тенденції свідчать, що ці люди – не біженці, які шукають притулку в першій безпечній країні, а економічні мігранти, які прямують через пів Європи в обрану країну", – зазначила Міхальська. 

Іноді прикордонники виявляють нелегальних мігрантів і біля кордону з Литвою – тих, які зуміли там потрапити на територію ЄС і далі їдуть до Німеччини. 

Словаччина також повідомляє про значне зростання вторинної транзитної міграції, показники якої вже перевищують цифри часів міграційної кризи 2015 року.

Нагадаємо, міграційна ситуація на кордоні Білорусі з Польщею залишається напруженою, польські прикордонники щоденно повідомляють про десятки спроб нелегального перетину кордону. 

Нещодавно зафіксували випадок, коли білоруський прикордонник намагався пропиляти дірку у паркані, спорудженому Польщею, для чого йому потрібно було зайти за лінію держкордону. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: