У Латвії пропонують значно посилити покарання за перевищення швидкості

Четвер, 7 вересня 2023, 18:17

Сейм Латвії передав на розгляд комітетам поправки до закону про дорожній рух, що передбачають підвищення штрафів за перевищення швидкості.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на LSM.

Депутати від партії "Нова єдність" пропонують за перевищення швидкості на 61-70 км/год штрафувати водіїв на суму від 720 до 960 євро замість нинішніх 240-460 євро, а також позбавляти водійських прав на 12 місяців замість нинішніх шести місяців.

За таке ж перевищення швидкості в межах населеного пункту штраф збільшиться з 360-460 євро до 1040-1400 євро, а водій буде позбавлений прав на 24 місяці замість нинішніх 12 місяців.

У разі перевищення швидкості більш ніж на 70 км/год, незалежно від місця вчинення правопорушення і типу транспортного засобу, поправки передбачають штраф у розмірі 2000 євро і позбавлення водійських прав на 36 місяців.

Автори ініціативи наводять дані ради з безпеки дорожнього руху, згідно з якими щорічно понад 500 водіїв притягуються до відповідальності за перевищення швидкості на 60 км/год і більше.

Мета поправок – посилити покарання за умисну безвідповідальну і злісну поведінку на дорогах, коли водій значно перевищує швидкість, вказують автори ініціативи.

Нагадаємо, у липні парламент Австрії схвалив законопроєкт, який дозволить владі конфісковувати автомобілі, водії яких значно перевищили швидкість.

А в Естонії розпочнеться тестування системи заміру середньої швидкості, щоб вирішити, чи впроваджувати її у майбутньому для контролю швидкості водіїв.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: