Візит Байдена до Йорданії скасовано після загибелі сотень цивільних у лікарні Гази

Середа, 18 жовтня 2023, 09:51

Президент США Джо Байден не поїде до Йорданії для саміту з її королем Абдаллою II, президентом Палестинської національної адміністрації Махмудом Аббасом і президентом Єгипту Абделем Фаттахом Ас-Сісі після вибуху в лікарні в секторі Гази, де загинули сотні людей.

Як пише "Європейська правда", про це повідомив Білий дім.

У заяві йдеться, що президент США з нетерпінням чекає на особисту консультацію з цими лідерами найближчим часом та погодився залишатися на регулярному й прямому зв'язку з кожним з них протягом найближчих днів.

Байден хоче поставити лідерам Ізраїлю низку жорстких запитань, але "як друг" - Білий дім

"Президент надіслав свої найглибші співчуття у зв'язку із загибеллю невинних людей під час вибуху в лікарні в Газі та побажав якнайшвидшого одужання пораненим", – говориться в повідомленні.

За словами речника Білого дому, координатора зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джона Кірбі, рішення не їхати до Йорданії ухвалили після розмов з лідерами країн та враховуючи занепокоєння, яке мав президент Аббас з приводу триденного трауру.

Тим часом міністр закордонних справ Йорданії Айман Сафаді заявив, що його країна скасувала регіональний саміт за участі Байдена. Король Йорданії Абдалла ІІ звинуватив Ізраїль у вибуху в лікарні Гази, заявивши, що це "ганьба для людства". Глава йорданського МЗС Сафаді зазначив, що Йорданія прийме саміт лише тоді, коли сторони зможуть домовитися про припинення «війни та різанини проти палестинців».

Очікується, що Байден відвідає в середу Ізраїль.

Перед цим Байден провів телефонні розмови з прем'єром Ізраїлю та главою Палестинської національної адміністрації Махмудом Аббасом.

Читайте також: Як теракти в Ізраїлі змінюють політику ЄС щодо регіону та що робити Україні

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: