В уряді Польщі кажуть, що найбільший оборонний концерн не запросили на форум у Києві

Понеділок, 2 жовтня 2023, 13:59

В уряді Польщі кажуть, що найбільший державний оборонний концерн Польщі не отримав запрошення на форум ОПК, що проходив у Києві минулого тижня; українська сторона стверджує протилежне.

Як повідомляє "Європейська правда", про це в ефірі Radio ZET заявив міністр держактивів Яцек Сасін.

У блоці інтерв’ю, що стосувався Форуму оборонних індустрій у Києві, Сасін сказав, що Polska Grupa Zbrojeniowa "не отримала запрошення як компанія".

Прем’єр Польщі застеріг Зеленського від тісного союзу з Німеччиною

"Ми останнім часом бачили багато недружніх кроків з боку України. Боюся, це пов’язано з поточними політичними інтересами  української влади, яка вважає, що поки у Польщі йде кампанія, краще налагоджувати партнерство з Німеччиною, і грає роль того, хто демонструє, що не ставить на цей уряд – який є адвокатом для України і стільки зробив для українців, а що краще ставити на зміну влади у Польщі… І це буде мати погані наслідки для України", – заявив міністр. 

Проте посол України Василь Зварич у спілкуванні з польськими ЗМІ заявив, що Польща однією з перших отримала запрошення на подію. 

Нагадаємо, Форум оборонних індустрій проходив у Києві минулої п’ятниці. На ньому президент України Володимир Зеленський анонсував, серед іншого, створення Альянсу оборонних індустрій

Глава МЗС Дмитро Кулеба після зустрічі заявив про "нову еру" для українського оборонпрому.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: