Парламент Чорногорії очолить просербський і проросійський політик

Понеділок, 30 жовтня 2023, 19:36

Спікером парламенту Чорногорії, як і прогнозували, став прихильний до Сербії і Росії лідер партії "Нова сербська демократія" Андрія Мандич.

Про це повідомляє "Балканський оглядач", пише "Європейська правда".

Андрія Мандич очолює партію "Нова сербська демократія" (NSD), що входить до просербського і прихильного до Росії блоку "За майбутнє Чорногорії".

Під час таємного голосування "за" проголосували 49 депутатів, голосів "проти" не було. 

Реклама:

При цьому депутати Демократичної партії соціалістів (DPS), Соціал-демократів (SD), Боснійської партії (BS), Демократичної спілки албанців (DUA) і Громадянського руху URA не прийшли на голосування.

Мандича називають одним з найбільш просербських та проросійських політиків Чорногорії. Він є одним з фігурантів справи про спробу держперевороту у Чорногорії у 2016 році.

Нагадаємо, Чорногорія після багатомісячних переговорів за підсумками парламентських виборів невдовзі має отримати новий уряд, до якого увійде в тому числі прихильний до Сербії та Росії блок "За майбутнє Чорногорії". Уряд має очолити Мілойко Спаїч, лідер нещодавно створеної партії "Європа зараз" (PES).

На тлі формування уряду однією з топ-тем життя країни є запланований перепис населення, який опозиція критикує як спробу "штучно збільшити чисельність сербів" в країні.  

Детальніше про це – у статті Референдум на користь "сербського міра": як чорногорці можуть стати меншиною в своїй країні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: