Словаччина посилює кордон з Угорщиною для стримування міграції

Вівторок, 31 жовтня 2023, 07:38

Новий уряд Словаччини в понеділок розмістив сотні поліцейських і військових на кордоні з Угорщиною в спробі стримати зростання нелегальної міграції.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє AFP.

Останнім часом до Братислави прибуває все більше мігрантів і шукачів притулку, здебільшого з Сербії через Угорщину, які прямують до багатших західноєвропейських країн.

Міністр внутрішніх справ Матус Сутай Есток заявив журналістам, що кордон охоронятимуть сотні поліцейських, додавши, що "солдати також будуть патрулювати".

Реклама:

"Ми розгорнемо великі сили для захисту нашого зеленого кордону з Угорщиною", – сказав він, маючи на увазі прикордонні райони, які не є офіційними пунктами перетину кордону, після оголошення нових заходів.

"Ми хочемо дати чіткий сигнал, що з новим урядом прийшов новий підхід до нелегальної міграції", – додав він.

Прем'єр-міністр Роберт Фіцо, чий коаліційний уряд був призначений минулого тижня, відвідав один з прикордонних переходів у понеділок ввечері, щоб ознайомитися з заходами.

Він повідомив, що цього року Словаччина виявила понад 46 000 нелегальних мігрантів на своїх кордонах.

"Ми дуже побоюємося значного погіршення міграційної ситуації. Ми пообіцяли громадськості захистити Словаччину від нелегальної міграції", – додав він.

Раніше цього місяця сусіди Словаччини – Австрія, Чехія і Польща – запровадили перевірки на своїх кордонах з країною з метою стримування міграції.

Згодом вони продовжили перевірки до 2 листопада.

Попередній словацький уряд розпочав перевірки на угорському кордоні у відповідь на заходи, прийняті сусідніми країнами.

Однак попередник Фіцо Людовіт Одор також стверджував тоді, що "міграція потребує європейського рішення на зовнішніх кордонах".

Напередодні Словенія продовжила поліцейські перевірки на кордоні з Хорватією та Угорщиною ще на 20 днів, до 19 листопада, посилаючись на занепокоєння щодо тероризму та організованої злочинності.

Між тим, Італія допустила продовження контролю на кордоні зі Словенією і в наступному році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: