CNN: Білий дім попередили, що в арабському світі все більше зляться на США

П'ятниця, 10 листопада 2023, 10:18

Адміністрація Байдена отримала суворі попередження від американських дипломатів про те, що через її рішучу підтримку військової кампанії Ізраїлю в Газі на США дедалі більше гніваються в арабських країнах.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє телеканал CNN, що отримав доступ до дипломатичної телеграми.

В ній підкреслено глибоке занепокоєння американських дипломатів зростанням гніву проти Сполучених Штатів, який спалахнув невдовзі після того, як Ізраїль розпочав операцію проти ХАМАС після нападів бойовиків на Ізраїль 7 жовтня, внаслідок яких загинули понад 1400 ізраїльтян.

Як йдеться в телеграмі дипломатів, через підтримку дій Ізраїлю США "втрачають арабську громадськість на ціле покоління".

Реклама:
Байден описав план гуманітарних пауз у Газі

"Ми сильно програємо на полі бою в інформаційному просторі", – йдеться в телеграмі посольства США в Омані, опублікованій в середу, де посилаються на розмови з "широким колом довірених і розважливих контактів".

В арабському світі рішучу підтримку США дій Ізраїлю розглядють, попереджають дипломати, "як матеріальну і моральну провину в тому, що вони вважають можливими воєнними злочинами".

Телеграма посольства США в Омані була написана другим за рангом американським дипломатом у Мускаті та надіслана, серед інших, до Ради національної безпеки Білого дому, ЦРУ та ФБР.

Напередодні у Білому домі заявили, що Ізраїль погодився запроваджувати чотиригодинні щоденні гуманітарні паузи під час військових операцій у північній частині Гази.

Як відомо, серед країн ЄС наростає критика Ізраїлю за його дії у Газі. Зокрема, у Бельгії закликали до санкцій проти Ізраїлю через надмірні жертви серед цивільного палестинського населення.

8 листопада країни G7 закликали до "гуманітарних пауз" у Газі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: