Глава Єврокомісії: Майбутнє, за яке боровся Майдан, нарешті почалося

відео
Вівторок, 21 листопада 2023, 09:34

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн привітала український народ з Днем гідності та свободи.

Звернення вона оприлюднила у своєму Twitter (Х), пише "Європейська правда".

"Десять років гідності. Десять років гордості. Десять років прагнення до свободи. Холодні листопадові ночі Євромайдану назавжди змінили Європу. Вся країна вийшла на вулиці та заговорила одним голосом. Ви сказали: Україна належить до Європи, і наше майбутнє – з вами", – заявила фон дер Ляєн.

Ось чому, зазначила вона, народ України огортав себе європейськими прапорами, кидаючи виклик снайперам та спецпризначенцям. 

Реклама:

"Ви вирішили бути господарями свого власного майбутнього. Сьогодні зрозуміло більше, ніж будь-коли раніше: майбутнє України – у Європейському Союзі. Майбутнє, за яке боровся Майдан, нарешті тільки почалося. Слава Україні! Хай живе Європа!" – сказала президентка Єврокомісії.

Президент Володимир Зеленський у зверненні до Дня гідності та свободи запевнив, що зусилля України на шляху до ЄС мають неодмінно завершитися повноправним членством і зірка України має засяяти на прапорі ЄС.

Глава литовського уряду Інгріда Шимоніте у 10-ту річницю початку Революції гідності наголосила на тому, що без України сім’я ЄС є неповною.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року Україна подала заявку на вступ до ЄС та отримала статус кандидата. В грудні цього року Україна сподівається отримати політичну згоду лідерів ЄС, щоб відкрити переговори про вступ. 

Київ сподівається, що на практиці переговори – складний та тривалий процес – можуть початися весною наступного року.

Наразі на заваді "зеленому світлу" грудневого рішення може стати Угорщина, яка обіцяє блокувати початок переговорного процесу з Києвом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: