Кулеба: у ЄС майже узгодили рішення про використання заморожених активів РФ на користь України

Вівторок, 7 листопада 2023, 19:56

У Євросоюзі наближаються до рішення про загальний правовий механізм для використання заморожених російських активів на користь України.

Як повідомляє "Європейська правда", про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час спілкування зі ЗМІ у Брюсселі.

Кулеба зазначив, що однією з тем його розмови з єврокомісаром з юстиції Дідьє Рейндерсом було створення загальноєвропейської правової рамки для використання заморожених російських активів в інтересах відновлення України. 

"Це питання болюче, ми вже неодноразово наголошували, що пауза між обіцянкою з боку ЄС ухвалити таку юридичну рамку і власне її ухваленням затягнулася… Сьогодні я отримав чітку відповідь щодо часових рамок і змісту цього рішення, яке буде ухвалене", – заявив Дмитро Кулеба. 

Реклама:

"Ми будемо продовжувати тиснути у цьому питанні, тому що вважаємо, що Росія має платити за злочини, вчинені на території України, і руйнування, які вона завдала", – додав він. 

Також Кулеба повідомив, що йому презентували бачення ЄС щодо можливої форми спецтрибуналу для притягнення Росії до відповідальності за злочин агресії.  

Крім того, Кулеба заявив, що Україна розчарована відсутністю пропозицій ЄС щодо санкцій проти російського ядерного сектора, хоча й пропонувала, як позбутись залежності від Росії в цьому плані.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: