Розвідка Британії: Після втрати кількох С-400 РФ доведеться перерозподілити стратегічні засоби ППО

Четвер, 9 листопада 2023, 11:28

Після того, як минулого тижня стало відомо про втрату кількох російських зенітно-ракетних комплексів (ЗРК) дальнього радіуса дії SA-21 (С-400), Росії, ймовірно, доведеться провести перерозподіл стратегічних засобів протиповітряної оборони.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії від 9 листопада.

За даними відомства, новий аналіз свідчить про те, що для збереження покриття над Україною Росії, ймовірно, доведеться перерозподілити ЗРК, які зазвичай захищають віддалені частини Росії.

Головні російські ЗРК великої дальності, такі як С-400, здатні вражати цілі на відстані до 400 км.

Реклама:

"Зняття цих систем, розміщених у стратегічно важливих місцях, а також уздовж кордонів Росії, майже напевно послабить російську протиповітряну оборону на периферії", – йдеться в огляді.

Як зазначають британські аналітики, перерозподіл стратегічних засобів протиповітряної оборони ще раз продемонструє, як війна в Україні продовжує перенапружувати російську армію і послаблює її здатність утримувати базову оборону на величезній території.

Раніше в  МО Британії підкреслили, що Росія вже давно надає пріоритет потужним високотехнологічним зенітно-ракетним комплексам великої дальності як ключовому компоненту своєї військової стратегії. 

У попередньому огляді йшлося про те, що диверсії на залізницях з боку антивоєнних активістів продовжують залишатися серйозною проблемою для РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: