Кельнський собор закрили для туристів через терористичну загрозу

Вівторок, 26 грудня 2023, 13:08

Через терористичну загрозу Кельнський собор залишиться закритим для туристів на невизначений термін.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Spiegel.

"Усі літургійні служби відбуваються, але, на жаль, відвідування туристами неможливе", – заявив у вівторок керівник служби безпеки собору Олівер Гассен.

Собор зачинений у перервах між богослужіннями.

Реклама:

Зазвичай, від Різдва до Нового року собор відвідують понад 100 тисяч людей. Цього року це буде неможливо через особливу ситуацію з безпекою. Собор є однією з найпопулярніших туристичних визначних пам'яток міста.

"Звичайно, це прикро", – нарікає настоятель собору Гвідо Ассманн.

"Люди приїжджають з далеких країн, щоб провести кілька днів у Кельні, і не мати змоги відвідати собор – це обмеження. Але безпека на першому місці", – зазначив він.

Терористична загроза не відлякує прихожан церкви.

"Віруючі приходять – різдвяна меса була більш багатолюдною, ніж минулого року", – підкреслив Ассманн, який, як настоятель, очолює соборну капітулу – керівний орган собору.

За інформацією Німецького агентства преси, органи безпеки отримали інформацію про можливий план нападу ісламістського угрупування на Кельнський собор і церкву у Відні.

Раніше стало відомо, що в Австрії арештували кількох людей за підозрою в підготовці терактів у церквах у Кельні, Відні й Мадриді під час різдвяних богослужінь, за якими, ймовірно, стоїть ісламістське угруповання.

У Німеччині, за даними ЗМІ, також арештували одного підозрюваного, але офіційно це не підтверджували. На тлі загрози поліція посилила заходи безпеки в Кельнському соборі.

Федеральна міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер на тлі повідомлень про затримання підозрюваних у підготовці терактів у церквах у Європі наголосила, що терористи не обмежать спосіб життя європейців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: