В армії Литви виступили за збільшення резерву військових

Понеділок, 4 грудня 2023, 10:57

Головнокомандувач литовської армії Вальдемарас Рупшис вважає, що резерв військових країни необхідно збільшити.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє LRT.

"Я бачу сенс у збільшенні резерву, у підготовці більш активних кадрів резерву, тому що нинішні війни показують, що нам також необхідно мати резерв для наповнення структури воєнного часу", – зазначив Рупшис.

За його словами, оскільки цю структуру необхідно оснастити зброєю, технікою, боєприпасами та обладнанням, це рішення має бути збалансованим.

Реклама:

Коментуючи пропозиції щодо загального військового призову, він заявив, що наскільки це рішення є допустимим, вирішують політики.

Президент Литви створив координаційну раду з питань нацоборони

"І політики вирішують, чи буде це загальний військовий призов, частковий військовий призов або якийсь інший. Я думаю, що будь-яке рішення політиків буде реалізовано армією", – запевнив Рупшис.

Головнокомандувач литовських збройних сил додав, що загальний призов був би дуже важливим для національної оборони, але потребує ресурсів і часу для підготовки.

Раніше Рупшис заявив про необхідність реформи призовної системи в країні.

Перед цим прем'єр-міністерка Інгріда Шимоніте сказала, що реформу призову уряд має обговорити на початку грудня.

Литовське Міноборони на початку січня представило поправки до системи призову, запропонувавши скоротити термін служби з 9 місяців до 6. Також чекають зміни і на студентів – вони не зможуть відкласти службу в армії. У них буде вибір – призупинити навчання і служити в армії або служити у вихідні дні та під час літніх канікул.

Раніше глава МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс також виступив за запровадження в Литві загального призову.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: