Румунія заявила про наміри відіграти ключову роль у відновленні України

Вівторок, 5 грудня 2023, 10:43

Прем'єр-міністр Румунії Марчел Чолаку вважає, що його країна може відіграти ключову роль у відновленні України після завершення розв’язаної РФ війни.

Про це він сказав під час зустрічі з держсекретарем США Ентоні Блінкеном, повідомляє "Європейська правда".

Зокрема, Чолаку відзначив, що в цьому контексті сильними сторонами Румунії є безпека, географічна близькість, морське, річкове, залізничне і автодорожнє сполучення – можливості, які можуть зацікавити американські компанії, які захочуть брати участь у реконструкції України.

Румунія продовжуватиме підтримувати Україну стільки, скільки це буде потрібно, додав румунський прем'єр, маючи на увазі також процес відновлення.

Реклама:

"Ми вдячні Румунії за допомогу Україні та за співпрацю на Чорному морі. Наші країни також тісно співпрацюють у цивільних питаннях, ми дуже тісно співпрацюватимемо в майбутньому, і наслідки будуть помітні у прогресі, який буде досягнутий", – сказав Блінкен.

Нагадаємо, у листопаді глава МЗС Румунії Лумініца Одобеску заявляла, що Євросоюз має погодити наступний пакет допомоги для України і засвідчити, що "не втомився" від війни.

А Чолаку наголошував, що Румунія продовжить допомагати Україні, незважаючи на політичні витрати, оскільки вони менш важливі, ніж прецедент, який створить перемога Росії у війні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: