Президент Литви балотуватиметься на другий термін 

П'ятниця, 8 грудня 2023, 08:12

Чинний президент Литви Гітанас Науседа оголосив, що балотуватиметься на другий термін на президентських виборах наступного року. 

Про це він сказав на пресконференції в четвер, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на LRT.

"Коли я вступив на посаду президента чотири з половиною роки тому, моєю головною метою було побудувати сильну, справедливу Литву, яка поважає своїх громадян і яку поважають громадяни. Литву, яка ділиться своїм процвітанням з усіма, в тому числі з тими, хто менш забезпечений", – сказав Науседа.

Науседа: Україна має лишатися пріоритетом зовнішньої політики Литви

Реклама:

"Я рішуче налаштований продовжувати розпочату нами роботу. Я буду балотуватися на президентських виборах у травні 2024 року, і я сподіваюся, що народ Литви надасть мені сильний мандат довіри, як це було в 2019 році", – додав він.

Перед тим, як оголосити про своє рішення балотуватися, Науседа виступив з 30-хвилинною промовою в Президентському палаці, в якій розповів про досягнення країни з моменту свого вступу на посаду в 2019 році.

За час свого першого терміну Науседа запам'ятався вкрай жорстким критиком російського повномасштабного вторгнення в Україну. 

Згідно з опитуваннями громадської думки, Науседа є явним фаворитом президентських виборів у травні наступного року.

Його головними конкурентами вважають юриста Ігнаса Вегеле, який нещодавно оголосив про своє рішення балотуватися, та прем'єрку Інгріду Шимоніте.

Президентські вибори в країні відбудуться 12 травня 2024 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: