Співголів партії Шольца переобрали ще на два роки

Фото
П'ятниця, 8 грудня 2023, 20:33

Співголови Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) канцлера Німеччини Олафа Шольца Ларс Клінгбайль та Саскія Ескен зберегли за собою посади співголів політичної сили ще на два роки.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє DW.

Лідерів партії переобрали на федеральному з'їзді СДПН у німецькій столиці Берліні в п'ятницю, 8 грудня.

Ескен отримала 82,6% голосів делегатів, що значно більше за 76,7% голосів, відданих на її підтримку два роки тому. За Клінгбайля проголосували 85,6% делегатів партії, тоді як 2021 року його підтримали 86,3% делегатів.

Ескен, якій 62 роки, стала співголовою СДПН чотири роки тому. 45-річний Клінгбайль отримав цю посаду два роки тому після парламентських виборів, на яких уперше за майже 20 років перемогли соціал-демократи.

Раніше повідомляли, що рекордна кількість німців не задоволені роботою канцлера Олафа Шольца, це найгірша оцінка канцлера за час існування даного опитування з 1997 року.

У зв’язку з бюджетною кризою 47% опитаних вважають, що уряду варто відреагувати скороченням видатків та інвестицій, 35% підтримали би призупинення "боргового гальма" проголошенням нової надзвичайної ситуації. Лише 8% підтримали би збільшення податків і зборів. 

Про падіння рейтингів урядової коаліції свідчать і інші нещодавні опитування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: