У Нідерландах арештували понад 200 осіб під час новорічних заворушень

Понеділок, 1 січня 2024, 17:15

Нідерландська поліція повідомила, що арештувала понад 200 осіб у новорічну ніч під час заворушень по всій країні, внаслідок яких десятки поліціянтів отримали поранення.

Як пише "Європейська правда", про це інформує Reuters.

Як повідомляє телеканал NOS, у кількох містах країни правоохоронців закидали феєрверками та камінням, водночас речник поліції заявив, що вночі було багато серйозних інцидентів та "неприйнятного" насильства.

Поліція Роттердама повідомила, що в місті підпалили понад 100 автомобілів та інших транспортних засобів. В Амстердамі, Гаазі та інших містах для розгону агресивного натовпу знадобилися загони спецпризначення.

Реклама:

Зазначають, що останні також використовувалися по всій країні для надання допомоги пожежним, яких закидали феєрверками, коли вони намагалися загасити численні пожежі.

Раніше повідомляли, що під час новорічної ночі у Нідерландах щонайменше одна людина загинула та як мінімум два десятки зазнали поранень різної тяжкості через нещасні випадки із запуском феєрверків.

У Нідерландах феєрверки дозволено використовувати з 18:00 напередодні Нового року до 2:00 в день Нового року. Деякі міста впроваджували власні заборони, але багато хто їх не дотримується.

Про постраждалих від використання феєрверків повідомляли й в інших європейських країнах, наприклад Данії та Фінляндії. У Німеччині в новорічний вечір 18-річний хлопець загинув внаслідок вибуху феєрверка, а в одному тільки Берліні у новорічну ніч затримали 390 осіб, а також було розпочато близько 720 досудових проваджень.

У Франції в новорічну ніч затримали понад 200 осіб, проте глава МВС назвав ситуацію "загалом мирною".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: