В уряді Фінляндії підтвердили намір тримати кордон із РФ закритим

Середа, 10 січня 2024, 22:32

Міністерка сільського та лісового господарства Фінляндії Сарі Ессая підтвердила 10 січня, що уряд країни планує залишити закритим кордон із Росією.

Про це вона сказала в етері Yle, повідомляє "Європейська правда".

На прохання прокоментувати повідомлення ЗМІ про те, що Гельсінкі не планує відкривати пункти пропуску на кордоні з Росією, Ессая сказала: "Можу підтвердити інформацію, яка була опублікована".

Уряд Фінляндії, за повідомленнями місцевих ЗМІ, висновує своє рішення про закриття кордону на інформації, отриманій від органів влади, згідно з якою діяльність Росії не змінилася після закриття східного кордону.

Реклама:
Четверо шукачів притулку пробрались до Фінляндії попри закритий кордон з Росією

Фінляндія з 30 листопада закрила останній КПП на кордоні з Росією у зв’язку з тим, що РФ почала сприяти прибуттю на фінський кордон шукачів притулку.

14 грудня фінський уряд вирішив відкрити два прикордонні пункти на східному кордоні. Однак у перший же день з боку Росії прибули понад 100 прохачів притулку, після чого влада закрила східний кордон ще на місяць.

Прем'єр Фінляндії заявив, що Гельсінкі доведеться шукати постійне рішення у зв'язку зі ситуацією. 

Детально про те, як Росія штучно створює міграційну кризу на кордоні Фінляндії, читайте у статті "Фінляндія тримає оборону".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: