США завдали нового удару по позиціях хуситів у Ємені

Субота, 13 січня 2024, 08:10

Американські сили в ніч проти 13 січня завдали чергового удару по військовому об’єкту повстанців-хуситів у Ємені у відповідь на їхні обстріли торгових суден у Червоному морі.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило Центральне командування Збройних сил США (CENTCOM).

Як заявили у CENTCOM, удар здійснювався із есмінця USS Carney ракетами Tomahawk і був спрямований проти "радіолокаційного об’єкта хуситів у Ємені".

Єменські ЗМІ паралельно повідомили про вибухи в районі столиці Сани, яка контролюється хуситами, не уточнюючи подробиць.

Реклама:

Удар США став "наступним ударом по конкретній військовій цілі, пов’язаним із ударами, завданими 12 січня, спрямованими на зниження здатності хуситів атакувати морські судна, включно з комерційними", додали у CENTCOM.

НАТО: Удари США і Британії по силах хуситів були оборонними

Там не вказали, що в ньому брали участь інші держави, й наголосили, що удар не пов’язаний із міжнародною місією із захисту торгових суден у Червоному морі за участю понад 20 країн на чолі зі США.

Нагадаємо, в ніч проти 12 січня США у координації з Великою Британією і за підтримки Австралії, Канади, Нідерландів і Бахрейну завдали спільних ударів по об'єктах хуситів у Ємені.

Зокрема, у Британії повідомили, що чотири їхні винищувачі RAF Typhoon FGR4 за підтримки літака-заправника Voyager застосували керовані бомби Paveway IV для ударів по двох об’єктах хуситів. У Нідерландах заявили, що надавали технічну підтримку під час операції.

Це сталося після того, як у вівторок хусити здійснили наймасованішу атаку з використанням ракет і дронів на кораблі в Червоному морі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: