ЗМІ: ув’язненого ексглаву МВС Польщі забирали до лікарні

Вівторок, 23 січня 2024, 08:29

Ув’язненого за вироком суду колишнього міністра внутрішніх справ Польщі Маріуша Камінського нібито забирали до лікарні на обстеження. 

Як пише "Європейська правда", про це повідомляють польські ЗМІ з посиланням на свої джерела, першою інформацію опублікувала Gazeta Wyborcza.

Камінського нібито забирали до лікарні на обстеження через низький рівень цукру в крові і низький пульс, що напевно є наслідком його голодування на знак протесту. Це є стандартною процедурою у випадках, коли лікар бачить потребу провести додаткові обстеження, які не можна виконати у лікарні при пенітенціарному закладі.

За кілька годин до того син Камінського у телеефірі заявив, що родина отримала "абсолютно протилежні" висновки щодо його стану здоров’я – один про те, що його стан небезпечний, інший – що все добре. 

Офіційно ані адвокат Камінського, ані Мін’юст не підтверджували, що його забирали до лікарні.

Нагадаємо, політиків "Права і справедливості" Маріуша Камінського та його ексзаступника Мацея Вонсіка 9 січня затримали в президентському палаці, де вони перебували. Камінський і Вонсік 20 грудня 2023 року були засуджені до двох років позбавлення волі у зв'язку з так званою земельною справою.

Справа стосується періоду, коли Камінський очолював Центральне антикорупційне бюро, а Вонсік був його заступником. Земельна справа стосувалась безуспішних спроб СВА довести, що тодішній лідер "Самооборони" та віцепрем'єр Анджей Леппер нібито брав хабарі за допомогу в так званій дезактивації земельної ділянки в Мазурському воєводстві.

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що знову ініціює процедуру їхнього помилування.

Читайте також: Арешти у президентському палаці: як політична криза веде Польщу до дострокових виборів

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: