Голова МВС Чехії сумнівається, чи правильно було повісити "Путіна в мішку для трупів"

фото
Четвер, 25 січня 2024, 20:57

Віцепрем'єр-міністр і голова міністерства внутрішніх справ Чехії Віт Ракушан сказав, що зараз обрав би іншу форму привернення уваги до вбивств жінок і дітей в Україні, ніж банер із Путіним у мішку для трупів, вивішений на будівлі МВС у жовтні 2022 року.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", Ракушан написав у Twitter (X).

За словами чеського міністра, про доречність банера з Путіним він замислився, коли під час заходу в місті Карвіна йому дали пакет з його фотографією та спитали, чи сумнівається він у своїй совісті.

"Я, безумовно, сумніваюся в цьому. Є межа між тим, що можна собі дозволити як громадянинові та як міністру. І чи правильно використовувати для цього офіційну установу", – додав він.

Реклама:

Ракушан підкреслив, що вважає сам банер правильним, позаяк Путін і його режим є вбивцями маленьких дітей і жінок в Україні: "Ми не повинні цього заперечувати і повинні про це говорити. Але озираючись назад, я б обрав для цього іншу форму".

Зображення Путіна в мішку для трупів, розміщене між чеським та українським прапорами, з'явилося на внутрішній будівлі МВС в жовтні 2022 року в межах святкування річниці заснування Чехословаччини.

Тоді в міністерстві Ракушана заявили, що масштабна інсталяція мала на меті підкреслити не лише створення Чехословаччини, але й рішучість захищати демократичні цінності суверенної держави.

То був не перший випадок, коли чеські посадовці жорстко критикують Путіна. Міністерка оборони Чехії Яна Чернохова у 70-річчя президента РФ сфотографувалася у футболці з "посланням" для нього, яку їй подарувала чеська ініціатива збору коштів на зброю для України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: