Голова розвідки Німеччини: Путін не відмовився б від нападу на НАТО

П'ятниця, 26 січня 2024, 18:09

Керівник Федеральної розвідувальної служби Німеччини (BND) Бруно Каль вважає, що російський президент Владімір Путін "не ухилився б" від можливості напасти на Північноатлантичний Альянс.

Про це Каль заявив в інтерв'ю друкованій версії журналу Focus, його цитує агентство AFP, повідомляє "Європейська правда".

Очільник BND вважає, що в Путіна "більше не було б причин не нападати на НАТО", якби Захід не продемонстрував чіткої готовності захищатися. "Якщо Україна буде змушена здатися, це не втамує жагу Росії до влади", – застеріг він.

Каль попередив, що метою Путіна є відновлення колишньої могутності й величі Великої Росії. "Було б жахливо, якби ця готовність до застосування сили взяла гору в зовнішній політиці і Європа капітулювала перед нею", – наголосив глава німецької зовнішньої розвідки.

Реклама:
Командувач Сил оборони Естонії назвав фактори, за яких можлива агресія РФ проти НАТО

Керівник федеральної розвідки Німеччини вважає малоймовірним зміну влади в Росії, позаяк путін "міцно сидить у сідлі".

"Навіть якщо він випаде з вікна або іншим чином зазнає шкоди, знайдеться достатньо людей, які думають так само, як він, і будуть проводити таку ж політику", – сказав Каль, додавши, що не бачить ознак зміни влади в РФ за одну ніч, наприклад за допомогою демократичних сил.

Нагадаємо, міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що наразі не бачить загрози того, що Росія може напасти на будь-яку країну НАТО. Водночас раніше Пісторіус казав, що РФ може напасти на країну-члена НАТО за кілька років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: