Президентка Єврокомісії засудила сплеск антисемітизму після нападу ХАМАС на Ізраїль

П'ятниця, 26 січня 2024, 20:15

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн засудила масове зростання антисемітизму в Європі після терористичних атак ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня 2023 року.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє DPA.

"Європейські євреї знову живуть у страху", – зазначила фон дер Ляєн напередодні Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту та 79-ї річниці визволення концтабору Аушвіц.

Вона закликала Євросоюз пам'ятати про шість мільйонів єврейських жінок, чоловіків та дітей, а також всіх інших жертв, серед яких сотні тисяч ромів, вбитих під час Голокосту.

Реклама:

За її словами, пам'ять про Голокост набула нового значення після терористичних атак палестинського бойового угрупування ХАМАС на Ізраїль.

"Євреї зазнають знущань, переслідувань і нападів на вулицях, у школах та університетах. Синагоги піддавались вандалізму. Єврейські кладовища оскверняли", – вказала фон дер Ляєн.

Вона наголосила, що антисемітській ненависті немає місця, особливо в Європі, а також додала, що немає жодного виправдання антисемітизму.

За даними Федерального відомства кримінальної поліції, після нападу ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня 2023 року в Німеччині було скоєно 2249 антисемітських злочинів.

Перед цим у Бельгії повідомили, що різко зросла кількість антисемітських актів, про що свідчать останні дані незалежного громадського органу, який бореться з дискримінацією.

Нагадаємо, у листопаді суд Страсбурга визнав 62-річного чоловіка винним у розпалюванні расової ненависті за антисемітське графіті й ухвалив засудити його до півтора року ув’язнення.

Перед цим стало відомо, що десять єврейських надгробків були пошкоджені на німецькому військовому кладовищі часів Першої світової війни в муніципалтеті Мулен-су-Тувен, що у французькому регіоні Уаза.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: