Остін і Столтенберг обговорили нарощування виробництва зброї для України

Вівторок, 30 січня 2024, 07:17

Міністр оборони США Ллойд Остін та генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг зустрілися у Пентагоні, де обговорили низку питань, зокрема підтримку України.

Як пише "Європейська правда", про це інформує Пентагон.

Остін та Столтенберг, за даними відомства, відзначили критичну важливість швидкого нарощування оборонного виробництва для продовження підтримки України, поповнення запасів боєприпасів та обладнання НАТО, а також виконання вимог оборонних планів, ухвалених на Вільнюському саміті Альянсу.

Щодо України обидва лідери наголосили на важливості збереження єдності НАТО та обговорили поточну підтримку з боку Альянсу, зазначають у пресрелізі Пентагону.

Реклама:

Столтенберг та Остін також обговорили посилення засобів стримування та оборони НАТО і проаналізували прогрес у виконанні рішень, ухвалених на Вільнюському саміті 2023 року.

Вони також обмінялися думками щодо ситуації з безпекою на Близькому Сході, зокрема висловивши обурення та скорботу з приводу загибелі і поранення американських військовослужбовців в Йорданії, вказує Пентагон.

Крім того, сторони підтвердили свою підтримку заявки Швеції на вступ до Альянсу та висловили сподівання, що Угорщина завершить процес ратифікації.

Нагадаємо, Альянс підштовхує країни-члени до подолання протекціоністських тенденцій та узгодження єдиного стандарту артилерійських боєприпасів задля збільшення їхнього виробництва.

НАТО уклав контракти на закупівлю близько 220 тисяч 155-міліметрових артилерійських боєприпасів на суму 1,2 мільярда доларів.

Водночас міністр закордонних справ Латвії Кріш’яніс Каріньш закликав закуповувати боєприпаси для України в країнах за межами ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: