Бербок в Ізраїлі: Газа – на межі колапсу без припинення вогню

Четвер, 15 лютого 2024, 13:51

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок під час свого візиту до Ізраїлю закликала уряд країни погодитися на припинення вогню в Газі з огляду на погіршення гуманітарної ситуації.

Заяву міністерки наводить dpa, повідомляє "Європейська правда".

Зокрема, Бербок закликала ізраїльський уряд утриматися від наступу на місто Рафах і замість цього погодитися на припинення вогню.

"Наступ ізраїльської армії на Рафах повністю поставив би під загрозу гуманітарну ситуацію…(Людям. – Ред.) потрібні безпечні місця і безпечні коридори, щоб не потрапити під перехресний вогонь ще більше…Їм потрібно більше гуманітарної допомоги. І вони потребують припинення вогню", – сказала глава німецького МЗС, додавши: "Газа на межі колапсу".

Реклама:

Під час візиту Бербок провела переговори зі своїм ізраїльським колегою Ісраїлем Кацом, прем'єр-міністром Біньяміном Нетаньяху і лідером опозиції Яїром Лапідом.

На четвер запланована зустріч з президентом Ізраїлю Ісааком Герцогом.

Напередодні прем'єри Іспанії Педро Санчес та Ірландії Лео Варадкар звернулися до Єврокомісії з проханням терміново перевірити, чи дотримується Ізраїль своїх зобов'язань щодо прав людини в Газі.

У неділю президент США Джо Байден сказав ізраїльському прем'єру Біньяміну Нетаньягу в телефонній розмові, що, на його думку, "військова операція в Рафаху не повинна продовжуватися без надійного і здійсненного плану" захисту і підтримки палестинців, які там знайшли прихисток.

Головний дипломат ЄС Жозеп Боррель висловив стурбованість планами Ізраїлю наступати на місто Рафах, що на півдні сектору Гази, через можливі наслідки для цивільних.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: