Глава МЗС Угорщини: Росія не загрожує жодній країні НАТО

Четвер, 15 лютого 2024, 15:28

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що Росія не загрожує безпеці жодної з країн НАТО.

Про це він сказав в інтерв'ю під час свого візиту до Хорватії в понеділок, його цитує угорське незалежне видання Telex, пише "Європейська правда".

Сійярто не погодився з кількома західними військовими посадовцями, які вважають можливим напад Росії на країну-члена НАТО протягом наступних кількох років. 

"Навіщо їм (росіянам) це робити? НАТО набагато сильніший за Росію. Навіщо комусь нападати на когось, хто набагато сильніший за нього? Який у цьому сенс?" – сказав він хорватському інформаційному агентству HINA.

Реклама:

"Росія не становить загрози безпеці для жодної країни-члена НАТО", – заявив глава МЗС Угорщини.

Сійярто відвідав хорватське місто Петрінья, де відкрив школу, відремонтовану за майже 22 мільйони євро, виділені угорською державою після землетрусу, що стався в цьому регіоні наприкінці 2020 року.

Останнім часом декілька європейських посадовців, у тому числі з військової сфери, у своїх заявах допустили можливість нападу РФ на країну-члена НАТО.

Міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен зазначив, що Росія переозброюється швидше, ніж очікувалося, і може напасти на країну НАТО протягом 3-5 років.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив у січні, що Альянс повинен готуватися до нападу Росії на країну НАТО протягом 5-8 років.

А головнокомандувач Збройних сил Норвегії закликав не гаяти вікно можливостей на підготовку до потенційного прямого протистояння Росії, тому що цей час може скінчитись вже за кілька років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: