Економіка Великої Британії впала в рецесію

Четвер, 15 лютого 2024, 15:31

Економіка Великої Британії впала в рецесію в другій половині 2023 року напередодні парламентських виборів, які очікуються цього року.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Reuters.

Опубліковані у четвер офіційні дані означають, що Британія приєдналася до Японії серед розвинених економік країн G7, які переживають рецесію, хоча вона, ймовірно, буде нетривалою та неглибокою за історичними мірками.

Згідно з даними, валовий внутрішній продукт (ВВП) Британії скоротився на 0,3% за три останні місяці 2023 року після скорочення на 0,1% у період з липня по вересень.

Реклама:
Лідерство британських лейбористів зменшилось до найнижчого рівня з червня 2023 року

Падіння економіки в четвертому кварталі було глибшим, ніж прогнозували всі економісти в опитуванні Reuters, які передбачали скорочення на 0,1%.

Наразі економіка Британії лише на 1% вища, ніж була наприкінці 2019 року, до початку пандемії COVID-19, а гірші показники серед країн G7 має лише Німеччина.

Прем'єр-міністр Ріші Сунак пообіцяв домогтися зростання економіки, але, згідно з опитуваннями громадської думки, опозиційним лейбористам зараз довіряють більше у питаннях економіки, ніж керівній Консервативній партії.

Як стверджують аналітики, британські домогосподарства мають зіткнутися падінням рівня життя між національними виборами вперше з часів Другої світової війни.

Раніше повідомляли, що економіка Німеччини стала третьою за обсягом на планеті після того, як Японія несподівано скотилася в рецесію.

В останньому кварталі минулого року економіка єврозони знову зазнала стагнації, продовживши невтішну тенденцію для ЄС, який потерпає від війни, інфляції та ослаблення експортних ринків, але уникла рецесії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: