Більшість фінів підтримують страйки та невдоволені діями уряду

Субота, 17 лютого 2024, 10:14

Профспілкові страйки проти реформи ринку праці, яку ініціював уряд Фінляндії, користуються підтримкою більшості населення країни.

Про це свідчить опитування агенції Taloustutkimus на замовлення мовника Yle, повідомляє "Європейська правда".

Згідно з опитуванням, 58% фінів схвалюють профспілкові страйки проти урядових реформ на ринку праці, а не схвалюють – 35%. Сім відсотків респондентів не змогли визначитись із відповіддю.

Крім того, 63% громадян Фінляндії сказали, що незадоволені або дуже незадоволені підходом уряду до реформи ринку праці, натомість задоволених був тільки 31%.

Реклама:

Як показало опитування, більш прихильними до профспілок є жінки (страйки підтримують 67% фінок і тільки 49% чоловіків). Розподіл спостерігався і за партійною лінією, хоча й серед виборців коаліційних сил є невдоволені політикою уряду.

У Фінляндії страйки поширяться на автотранспорт, промисловість та торгівлю

Yle наголошує, що опитування відбувалось протягом 15-16 лютого, коли вже тривав страйк громадського транспорту, що порушив повсякденне життя багатьох фінів.

Профспілки Фінляндії з початку року влаштовують страйки проти запланованих урядом скорочень і змін умов праці.

У січні в країні тривав великий страйк різних галузей транспорту, через нього довелося скасувати сотні рейсів у тому числі авіакомпанії Finnair. Страйки 1 та 2 лютого у Фінляндії торкнулися повітряного руху, продуктових магазинів, готелів і ресторанів, пошти, банків, транспорту, а також промисловості.

Повідомляли, що страйк також торкнеться заводів Nammo, що виробляють боєприпаси у Фінляндії та Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: