Столтенберг: НАТО сильніший за Росію, надолужує прогалини у виробництві зброї

Субота, 17 лютого 2024, 12:34

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Північноатлантичний Альянс у військовому плані сильніший за Росію, хоча її повномасштабне вторгнення в Україну й виявило певні недоліки.

Про це Столтенберг заявив на панельній дискусії на Мюнхенській безпековій конференції 17 лютого, передає "Європейська правда".

Генсек назвав НАТО "найсильнішою військовою потугою у світі", на яку припадає близько половини всієї військової могутності.

"І у військовому плані ми сильніші за Росію. Та водночас я вважаю, що війна в Україні показала, що в нас є певні досить серйозні прогалини. Наприклад, коли йдеться про підтримання техніки в бойовому стані. У нас є передові системи зброї, але вони потребують запчастин, обслуговування та, звісно, боєприпасів", – пояснив він.

Реклама:
Столтенберг: НАТО має захищати навіть тих членів, що мало витрачають на оборону

Столтенберг також нагадав, що члени НАТО на початку повномасштабної війни вичерпали запаси зброї, яку передавали на допомогу Україні.

"Тож тепер ми наполегливо працюємо над збільшенням виробництва. Є хороші новини: створюються нові заводи, виробництво збільшується. Але є нагальна потреба робити більше", – додав генсек Альянсу.

Слова Столтенберга пролунали на тлі все частішого занепокоєння європейських країн ризику агресії РФ у найближчому майбутньому.

Приміром, міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив у січні, що Альянс повинен готуватися до нападу Росії на країну НАТО протягом 5-8 років. У шведському керівництві заявили, що усі громадяни країни мають бути готовими до війни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: