США заявили про підтримку Молдови після з’їзду "депутатів" Придністров’я

Четвер, 29 лютого 2024, 08:39

У Держдепі США заявили, що твердо підтримують суверенітет і територіальну цілісність Молдови після заклику з’їзду "депутатів" невизнаного Придністров’я до Росії, де вони звинуватили Кишинів у тиску та "економічній війні". 

Про це сказав речник Держдепу США Метью Міллер, пише "Європейська правда".

"З огляду на дедалі агресивнішу і дестабілізаційну роль Росії в Європі, ми дуже уважно стежимо за діями Росії в Придністров'ї і за ширшою ситуацією в регіоні", – сказав Міллер.

Сполучені Штати твердо підтримують суверенітет і територіальну цілісність Молдови в межах її міжнародно визнаних кордонів, додав він.

Реклама:

"І ми продовжуємо заохочувати Кишинів і Тирасполь до спільної роботи і пошуку рішень нагальних проблем громад по обидва боки Дністра", – наголосив речник.

Нагадаємо, 28 лютого так звані "депутати" усіх рівнів у невизнаному Придністров’ї зібралися на з’їзд і на ньому ухвалили заклик до Росії з проханням "захисту від тиску Молдови", звернувшись також до низки міжнародних організацій.

В уряді Молдови назвали пропагандистськими заяви у заклику з’їзду "депутатів" невизнаного Придністров’я до Росії, де вони звинуватили Молдову в тиску та "економічній війні".

Перед з’їздом лунали побоювання, що "депутати" можуть закликати Москву приєднати невизнаний регіон до Росії, але на рівні офіційних заяв у Кишиневі, Києві і Тирасполі такі припущення заперечували. 

"ЄвроПравда" детально розповідала про це у статті: Придністров’я починає небезпечну гру. Про що сепаратисти Молдови проситимуть Путіна.

Дивіться також відеоблог з депутатом парламенту Молдови на цю тему.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: