Німеччина прокоментувала загибель палестинців у Газі, які очікували на гумдопомогу

П'ятниця, 1 березня 2024, 16:24

Німеччина закликала Ізраїль провести незалежне розслідування загибелі від його ймовірного удару палестинців у Газі, які зібралися в четвер, щоб отримати гуманітарну допомогу.

Як пише "Європейська правда", про це у Twitter (X) повідомила міністерка закордонних справ ФРН Анналена Бербок.

"Я шокована повідомленнями з Гази. Ізраїльська армія повинна провести повне розслідування, як могла статися масова паніка та стрілянина", – зазначила глава МЗС.

Вона висловила співчуття сім'ям загиблих, які хотіли отримати гуманітарну допомогу.

Реклама:

"У Газі люди скоріше помирають, ніж живуть. Має надійти більше гуманітарної допомоги. Негайно", – закликала Бербок.

Міністерка закордонних справ Німеччини вказала, що в Газі "нарешті потрібне гуманітарне перемир'я, щоб заручники нарешті були звільнені з рук ХАМАС, і люди більше не гинули", а допомогу можна було безпечно розподіляти.

Ізраїльські військові заперечують, що стріляли у великі натовпи голодних людей, і заявляють, що більшість з них загинули в тисняві, або що їх переїхали вантажівки під час спроби втечі.

Тель-Авів стверджує, що ізраїльські солдати стріляли лише по невеликій групі, яка відійшла від вантажівок і загрожувала контрольно-пропускному пункту. 

У результаті загинуло більше сотні палестинців.

Раніше провести розслідування закликала Франція.

За словами Пентагону, внаслідок військової операції Ізраїлю в секторі Гази у відповідь на атаку з боку терористичного угруповання ХАМАС загинули понад 25 тисяч палестинських жінок і дітей.

Раніше ЗМІ повідомляли, що адміністрація Джо Байдена готується відправити Ізраїлю нову партію військової допомоги, незважаючи на те, що США наполягають на припиненні вогню в секторі Гази через значну кількість цивільних жертв.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: