Візит президента Ізраїлю до нового музею Голокосту в Амстердамі викликав протести

Фото
Понеділок, 11 березня 2024, 11:06

Візит президента Ізраїлю Іцхаака Герцога до першого в Нідерландах Національного музею Голокосту в день його відкриття в неділю пройшов у супроводі протесту проти кровопролиття в Секторі Гази.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Politico.

Проти запрошення Герцога на церемонію виступили протестувальники, які критикують військовий наступ Ізраїлю в Секторі Гази у відповідь на атаку ХАМАС 7 жовтня 2023 року.

 
AP
 
AP

Як інформує AP, протестувальники зібралися на площі Ватерлоо в центрі Амстердама біля музею та синагоги, розмахуючи палестинськими прапорами та вимагаючи припинення ізраїльського захоплення палестинських територій та негайного припинення вогню.

Реклама:

Нідерландське видання NRC оцінило кількість протестувальників у "щонайменше тисячу", причому деякі з них були частиною проізраїльської контрдемонстрації. Зазначають, що поліція оточила кілька вулиць для забезпечення порядку.

На відкритті музею були присутні прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, а також король Віллем-Александр, який перед відвідуванням музею виступив у синагозі Амстердама з промовою про необхідність запобігання антисемітизму.

Новий музей розташований на місці колишнього дитячого садка, який допоміг переправити сотні єврейських дітей у безпечне місце під час німецької окупації країни в Другій світовій війни.

Раніше повідомляли, що кілька сотень людей вийшли напередодні в Берліні на демонстрацію проти антисемітизму і висловили солідарність з Ізраїлем.

Перед цим поліція посилила заходи безпеки на єврейських об'єктах в Цюриху після серйозного ножового нападу на ортодоксального єврея.

Водночас прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак оголосив про виділення 54 мільйонів фунтів стерлінгів (68 мільйонів доларів) нового фінансування на захист єврейських громад від антисемітизму протягом наступних чотирьох років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: