Президент Латвії про Росію: Карфаген має бути зруйнований

П'ятниця, 15 березня 2024, 17:46

Президент Латвії Едгарс Рінкевичс заявив про необхідність перемогти Росію, використавши при цьому трохи видозмінений крилатий вислів Carthago delenda est (Карфаген має бути зруйнований).

Про це латвійський президент написав у Twitter (X), повідомляє "Європейська правда".

У своєму дописі він висловив підтримку президенту Франції Емманюелю Макрону, який зазначав, що Захід не має проводити для себе "червоні лінії" щодо допомоги Україні у боротьбі з російською агресією.

"Ми повинні малювати "червоні лінії" для Росії, і ми не повинні боятися їх проводити. Україна повинна перемогти, Росія повинна бути розгромлена. Russia delenda est!" – зазначив Рінкевичс.

Реклама:

Carthago delenda est – латинський крилатий вислів, який використовується у розумінні наполегливої вимоги остаточно знищити ворога або якусь перешкоду.

Напередодні міністр закордонних справ Латвії Кріш’яніс Каріньш похвалив Макрона за зміну поглядів щодо повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Як відомо, в останні тижні саме президент Франції ініціював дискусію про можливість відправлення західних військ в Україну, а також заявив, що в питанні підтримки Києва для Парижа "немає червоних ліній".

Читайте також: Урок лідерства від Франції: як Макрон просуває ідею відправити війська в Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: