Трамп допустив причетність Путіна до смерті Навального

Понеділок, 18 березня 2024, 16:43

Майбутній кандидат в президенти США від республіканців Дональд Трамп заявив, що російський лідер Владімір Путін, "ймовірно", причетний до смерті опозиціонера Алексєя Навального, який помер у колонії на півночі РФ минулого місяця.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Politico.

В інтерв'ю Fox News на питання про те, чи несе Путін відповідальність за смерть Навального, він відповів: "Не знаю, але, можливо... я маю на увазі, що можливо... ймовірно, я не знаю".

"Він молода людина, тому статистично він жив би ще довго... тому сталося щось незвичайне", – додав Трамп.

Реклама:

У тому ж інтерв'ю експрезидент США та майбутній кандидат в президенти США від республіканців ухильно відповів на запитання, чи продовжить він допомагати Україні зброєю, або дозволить Путіну окупувати частину або всю Україну, якщо його знову оберуть президентом.

"Я сподіваюся, що до цього не дійде", – сказав Трамп, знову заявивши, що війна "ніколи б не сталася" за його президентства.

Раніше міністри закордонних справ країн Європейського Союзу домовилися про санкції проти Росії у зв'язку зі смертю опозиціонера Алексєя Навального.

У лютому вісім країн ЄС звернулися до глави зовнішньополітичного відомства Євросоюзу Жозепа Борреля з проханням накласти санкції на російських прокурорів, суддів і співробітників пенітенціарних установ у зв'язку зі смертю Навального.

Державний департамент США 23 лютого оголосив про санкції проти трьох росіян, які були причетні до тортур над Навальним.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: