ЄС придбає ще 12 літаків для боротьби з лісовими пожежами 

Новини — Понеділок, 25 березня 2024, 14:49 —

Єврокомісія виділяє 600 млн євро на придбання ще 12 літаків для боротьби з лісовими пожежами, їх розмістять у країнах, які найчастіше потерпають від цього стихійного лиха.

Як пише "Європейська правда", про це повідомили у пресслужбі ЄК.

Нові 12 літаків, які придбають за кошти з бюджету ЄС, будуть залучені для боротьби з пожежами по всій території Євросоюзу. Постачання має відбутися у 2027 році.

Місцями розміщення літаків стануть Хорватія, Греція, Італія, Франція, Іспанія та Португалія, які найчастіше потерпають від лісових пожеж у спекотні літні місяці. 

Реклама:

Цього ж дня Хорватія підписала угоду з канадською компанією про придбання літака для гасіння пожеж; нещодавно подібну угоду підписала Греція. 

Як повідомляли, цьогоріч зима у Греції стала найтеплішою в історії, у зв’язку з чим побоюються ще більшої проблеми з лісовими пожежами з настанням літа. 

Подібні тенденції спостерігалися майже у всіх країнах. В Іспанії у січні стовпчики термометра у деяких іспанських регіонах піднялись майже до 30 градусів за Цельсієм.

За даними служби моніторингу зміни клімату Європейського Союзу, січень 2023 року став найтеплішим місяцем за всю історію спостережень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: