Глава МЗС Німеччини закликала Шольца розглянути постачання Taurus Україні

Понеділок, 4 березня 2024, 16:51

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок закликала канцлера Олафа Шольца "ретельно розглянути" потенційні поставки крилатих ракет Taurus Україні.

Як пише "Європейська правда", про це вона сказала на пресконференції у Чорногорії, повідомляє Politico.

Бербок наголосила, що Німеччина повинна подумати про надання Україні "всіх засобів", які можуть допомогти їй захистити свою територію і своє населення.

Її заява прозвучала у відповідь на запитання про те, чи згодна вона з аргументом Шольца, що Німеччина не може відправити крилаті ракети великої дальності, оскільки це вимагатиме присутності німецьких військ в Україні.

Реклама:

Відповідаючи на запитання про постачання Taurus міністерка сказала: "З моєї точки зору, факти дуже і дуже зрозумілі".

Водночас Шольц заявив, що Німеччина має зберегти контроль над розгортанням далекобійних ракет Taurus в Україні, що можливо лише за присутності на українській території німецьких солдатів – саме тому передача такого озброєння неможлива.

Варто зазначити, що в Німеччині спалахнув скандал у зв'язку з перехопленням і зливом розмови представників військово-повітряних сил – які, за твердженням роспропаганди, обговорювали підрив Керченського мосту ракетами Taurus.

У німецькому Міноборони підтвердили факт перехоплення розмови.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус прокоментував скандал, зазначивши, що це – гібридна атака з метою дезінформації.

Усі деталі скандалу зі зливом РФ розмови німецьких генералів – у статті "ЄП".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: