Держдеп США прокоментував рішення про ордери МКС на арешт воєначальників РФ

Середа, 6 березня 2024, 07:58

У Державному департаменті США висловилися щодо рішення Міжнародного кримінального суду (МКС) про ордери на арешт командувачів дальньої авіації і Чорноморського флоту РФ – генералів Сергєя Кобилаша і Віктора Соколова.

Як повідомляє "Європейська правда", про це на брифінгу сказав речник Держдепу Метью Міллер.

"Ми бачили новину про те, що МКС видав ордери на арешт Сергєя Кобилаша та Віктора Соколова за ймовірні воєнні злочини та злочини проти людяності. США підтримують низку міжнародних розслідувань звірств РФ в Україні, включно з тим, що проводить МКС", – зазначив Міллер.

Україна відреагувала на ордери МКС на арешт воєначальників РФ

Реклама:

Водночас він наголосив, що Сполучені Штати не впливають на жодне рішення та розвиток подій в межах цих розслідувань.

Напередодні президент України Володимир Зеленський привітав рішення Міжнародного кримінального суду щодо ордерів на арешт командувачів дальньої авіації і Чорноморського флоту РФ.

Раніше Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт командувачів дальньої авіації і Чорноморського флоту РФ в межах розслідування потенційних воєнних злочинів Росії в Україні, скоєних у період з 10 жовтня 2022 року до 9 березня 2023 року.

Нагадаємо, у березні минулого року Палата досудового провадження II Міжнародного кримінального суду видала ордери на арешт президента Росії Владіміра Путіна у зв'язку із вивезенням українських дітей з окупованих територій України.

Читайте останню статтю "ЄвроПравди" на цю тему: "Гаазький трибунал" стає реальністю: як Україна та Захід домовляються про спецсуд для Путіна

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: