В Європарламенті визнали, що не зможуть натиснути на держави ЄС щодо Patriot

Новини — Четвер, 11 квітня 2024, 20:12 —

Європарламент у четвер відмовився проголосувати за аудит бюджету Європейської Ради та Ради ЄС на 2022 рік у спробі змусити лідерів ЄС підтримати Україну додатковими системами Patriot, однак у парламенті визнали, що навряд чи їхній тиск буде результативним.

Про це повідомило видання Politico, пише "Європейська правда".

Видання відзначає, що рішення Європарламенту багато хто сприймає як театралізоване дійство, оскільки орган не має повноважень змусити Раду надати Україні зброю. 

Обидві інституції, підкреслює видання, перебувають у тривалій бюджетній суперечці, тому що Рада відмовляється брати участь у аудиторських перевірках парламенту, а Європарламент жодного разу з 2009 року не схвалював рішення про виконання бюджету Ради.

Реклама:

Депутат від Ірландії Люк Мін Фланаган заявив, що Раду не хвилює голосування.

"Їм байдуже. Рада не зустрічається з нами, не розмовляє з нами і не відповідає на запитання", – сказав він.

Раніше низка євродепутатів повідомили про "безпрецедентну подію", оскільки Європарламент відмовився ухвалювати рішення щодо бюджету Ради ЄС через неспроможність країн Євросоюзу забезпечити Україну додатковими системами Patriot.

Згодом редактор з питань Європи "Радіо Свобода" Рікард Джозвяк повідомив, що це рішення Європарламенту може виявитися "політичним театром".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: