Аварія човна з мігрантами біля Лампедузи: 9 загиблих, 15 зниклих безвісти

Новини — П'ятниця, 12 квітня 2024, 09:59 —

Італійська берегова охорона врятувала 22 людини та знайшла дев'ять тіл після того, як човен контрабандистів з мігрантами перекинувся під час шторму приблизно за 50 кілометрів на південь від італійського острова Лампедуза.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє AP.

Жертвами стали шестимісячна дитина та вісім чоловіків, повідомляє Агентство ООН у справах біженців (UNHCR). Шестеро з тих, хто вижив, отримали медичну допомогу від сильного переохолодження та зневоднення.

Ті, хто вижив, повідомили, що човен зі сталевим дном вийшов з туніського міста Сфакса в ніч на неділю, на борту перебували 46 осіб з Гвінеї, Буркіна-Фасо, Малі та Кот-д'Івуару.

Реклама:

Човен перекинувся в середу вранці, коли хвилі сягали п'яти метрів, і пасажири човна "дуже розхвилювалися, коли зламався двигун, а плавзасіб почав дрейфувати", повідомило UNHCR.

Італійська берегова охорона заявила, що продовжує повітряне спостереження за районом, який знаходиться в зоні пошуково-рятувальних робіт Мальти.

Спроби перетнути Середземне море з Африки до Європи зазвичай збільшуються з наближенням літа, що викликає занепокоєння щодо збільшення кількості корабельних аварій, особливо з огляду на те, що італійські портові правила обмежують діяльність благодійних рятувальних човнів.

Ультраправий уряд Італії нещодавно наказав благодійним суднам після кожної рятувальної операції йти в північні порти, скоротивши їхню діяльність, а також конфіскував судна, які, за його словами, порушують його правила.

Напередодні повідомляли, що рятувальники на східному грецькому острові Хіос у середу знайшли тіла трьох дівчат, які загинули після того, як човен з мігрантами із сусідньої Туреччини вдарився об скелі.

Перед цим біля берегів Туреччини в Егейському морі затонув гумовий човен з мігрантами, внаслідок чого загинуло щонайменше 22 особи.

До того стало відомо, що двоє людей загинули під час спроби дістатися до іспанських Канарських островів човном, у якому загалом перебували 40 мігрантів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: