Від депутатки партії влади Молдови вимагають здати мандат через корупційний скандал

Новини — Вівторок, 2 квітня 2024, 09:48 —

Спікер парламенту Молдови Ігор Гросу висунув вимогу до депутатки від керівної партії PAS Вікторії Казаку здати мандат, оскільки її дочка може бути замішана у корупційному скандалі з хабарями в Кишинівському аеропорту.

Як пише "Європейська правда", про це інформує Newsmaker.

Спікер парламенту Молдови послався на обшуки, які провів Національний центр боротьби з корупцією в аеропорту Кишинева в межах справи про корупцію та хабарництво, у якій фігурує дочка депутатки Вікторії Казаку.

Антикорупційне бюро Польщі на тлі ліквідації хоче купити дві люксові автівки

Реклама:

За його словами, попри те, що вона вважається невинною, поки суд не доведе протилежне, подібні випадки "затьмарюють та підривають нашу боротьбу з корупцією".

"За таких обставин Вікторія Казаку повинна здати свій мандат. Парламентська фракція PAS також вживе всіх заходів, щоб виключити її з парламентських органів і з фракції. Корупція – це серйозна загроза для нашої країни, і ми не толеруватимемо подібних випадків", – зазначив Гросу.

Повідомляючи про обшуки вранці 1 квітня в аеропорту Кишинева, Національний центр боротьби з корупцією заявив, що співробітники Митної служби вимагали у пасажирів від $50 до $1000 за дозвіл ввозити та вивозити товари з Молдови в обхід митних зборів.

У неділю сербські правоохоронці повідомили про затримання під час в’їзду в країну громадянина України, в якого виявили велетенську суму прихованої готівки у євро. 

Раніше повідомляли, що угорська прокуратура розслідує заяви про спроби вплинути на справу про хабарництво в уряді Віктора Орбана, а також заслухала ексміністерку юстиції Юдіт Варгу як свідка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: