ЗМІ: У Фіцо стріляв 71-річний письменник

доповнено, фото
Новини — Середа, 15 травня 2024, 17:16 —

Словацькі ЗМІ повідомили, що у прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо стріляв 71-річний чоловік із міста Левіце на заході країни.

Такі дані опублікували словацький приватний телеканал Joj і портал Dennik N, повідомляє "Європейська правда".

За даними ЗМІ, стрілець, який народився 1953 року, стріляв із "короткоствольної рушниці, яка була у нього на законних підставах".

 
Фото: Getty Images

Доповнено 18:08. Телеканал TV Markiza також наводить ім'я ймовірнього стрільця – це Юрай Ц.. Він нібито є письменником, опублікував кілька поетичних збірок, а також написав твір "Послання жертви".

Реклама:

Телеканал Joj в оновленому матеріалі називає повіне ім'я письменника – Юрай Цинтула. Він був порівняно відомим у Словаччині, здобув кілька письменницьких нагород і з 2015 року був членом професійної асоціації. Також стверджується, що у 2016 році Цинтула нібито працював у приватній службі безпеки, звідки й має дозвіл на зброю.

Офіційно правоохоронні органи Словаччини поки не розкривали особи стрільця, якого, як відомо, вже затримали.

ЗМІ опублікували відео з місця замаху на словацького прем’єра Фіцо

Як повідомлялося, у прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо стріляли 15 травня після виїзного засідання уряду, його доставили в лікарню.

За словами свідків, які були на місці події, прем'єр підійшов до людей, які вітали його, і саме тоді пролунало кілька пострілів. Після цього очільник уряду впав на землю.

Офіційний акаунт прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо стверджує, що глава уряду перебуває в "небезпечному для життя" стані.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: