Литовців попередили про винищувачі у небі через великі навчання

Новини — Вівторок, 21 травня 2024, 12:06 —

Литовські військові попередили громадян, що у наступні два тижні вони можуть значно частіше спостерігати у небі військові літаки, що пов’язано з проведенням навчань.

Про це повідомляє LRT, пише "Європейська правда".

Литовська армія попередила, що у період з 20 по 31 травня пересування військових літаків може бути більш інтенсивним, ніж зазвичай, у світлий і темний час доби. 

Польоти пов’язані з військовими навчаннями, які є одними з найбільших для країни, за участю понад 20 тисяч військових Литви і союзників та тисяч одиниць техніки. У рамках цих маневрів випробовують розроблені НАТО плани регіональної оборони, що передбачають швидке перекидання сил між країнами, і мають на меті стати сигналом стримування для потенційного агресора. 

Реклама:

Масштабні навчання у Литві тривають з квітня. У їхніх рамках в окремих районах Вільнюса і Каунаса оголошували "навчальну" комендантську годину, під час якої розгортали реальні блокпости з перевірками, проте заборони на пересування громадян не було.

Правоохоронні структури та місцева влада відпрацьовували низку процедур, передбачених на випадок надзвичайного стану, як запровадження комендантської години, організація мобілізації, реквізиція майна тощо.

У Латвії минулого тижня під час навчань загинув військовослужбовець.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: