Проєвропейські партії Молдови домовилися наближати вступ країни у ЄС

Новини — Неділя, 26 травня 2024, 14:01 —

Проєвропейські партії у Молдові – від влади та опозиції – підписали спільну заяву-декларацію, у якій пообіцяли докладати зусиль для євроінтеграції Молдови. 

Про це повідомляє Newsmaker, пише "Європейська правда".

Заяву-пакт "За Європу" запропонував підписати проєвропейський політичний блок "Разом", до якого входять Платформа DA, Ліга міст і громад (LOC), "Партія змін" та "Коаліція за єдність і добробут" (CUB). 

Парламент Молдови затвердив дату референдуму щодо вступу в ЄС

Реклама:

Документ підписали також керівна партія Санду "Дія та солідарність" (PAS), "Екологічна зелена партія", соціал-демократи PSDE (колишня "Демпартія"), партія мера Кишинева Іона Чебана "Національний альтернативний рух", партія "Розвиток і консолідація Молдови" (PDCM), "Воля народу", "Ліберально-демократична партія", "Національно-ліберальна партія" (PNL) і "Сила народу". 

Підписанти задекларували політичне зобов’язання "повною мірою сприяти досягненню мети інтеграції Молдови у ЄС" та "просувати верховенство права, соціальну згуртованість та національну солідарність довкола стратегічної мети європейської інтеграції", ставлячи цю мету вище за партійні інтереси. 

Також у парті засуджують агресивну війну та окупацію територій суверенних незалежних держав.

Нагадаємо, у квітні опозиційні проєвропейські партії Молдови об'єдналися у блок "Разом".

Також у квітні партії, пов'язані з молдовським олігархом-втікачем Іланом Шором, створили передвиборчий блок "Перемога" під час заходу, що відбувся в одному з готелів Москви.

Шор виступив за федералізацію Молдови за "посередництва" Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: