У Франції заявляють про зірваний ісламістський теракт на футбольному матчі

Новини — П'ятниця, 31 травня 2024, 17:59 —

Французькі спецслужби  зірвали ісламістський теракт, який нібито планували скоїти під час футбольної події. 

Про це повідомляє BFMTV з посиланням на джерела у правоохоронних органах, інформацію вже частково підтвердили в МВС, пише "Європейська правда".

Головне управління внутрішньої безпеки DGSI розкрило підготовку нападу з ісламістськими мотивами під час футбольного заходу у Сен-Етьєн, у рамках подій Олімпіади 2024 року. 

22 травня затримали підозрюваного – 18-річного юнака, етнічного чеченця, він залишається під вартою. Він переїхав до Франції у 2023 році разом з родиною і до цього часу не потрапляв у поле зору правоохоронців. 

Реклама:

З того, що нібито вже відомо слідству, юнак хотів здійснити напад на вболівальників та поліцію. На вилучених у нього пристроях знайшли збережені відео- і фотоматеріали із зображенням стадіону. 

Затриманий заперечує, що проводив планування", хоча й визнав свою участь у певних листуваннях.  

Міністр внутрішніх справ Жеральд Дарманен заявив, що це перший зірваний теракт, який планували влаштувати під час Олімпіади-2024,  і вже 50-й з 2017 року.

Минулого тижня в МВС Франції заявили про зірваний "насильницький інцидент" на шляху олімпійського вогню до Парижа.

Як відомо, у Франції серйозно стурбовані ймовірністю терористичних атак під час церемонії відкриття літніх Олімпійських ігор у Парижі.

До заходів безпеки вирішили залучити військових із низки партнерських країн.

У рамках запобіжних заходів французькі сили безпеки перевіряють до мільйона осіб перед Олімпійськими іграми, включаючи спортсменів і людей, які живуть поруч з ключовими об'єктами інфраструктури.


Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: