У Молдові оштрафували чоловіка, який погрожував гомосексуальному військовому

Новини — П'ятниця, 21 червня 2024, 20:00 —

У Молдові суд наклав штраф на чоловіка, який погрожував військовому гомосексуальної орієнтації.

Про це повідомляє Zdg, пише "Європейська правда".

Марін Павлеску, відкритий гей, який став відомий у Молдові тим, що в армії зазнавав переслідувань через свою сексуальну орієнтацію.

Він звернувся в поліцію, і в серпні 2023 року чоловіка, який йому погрожував, Маріна Мельника затримали під час в'їзду в країну.

Реклама:

Суд першої інстанції визнав винним Маріна Мельника, який ображав і погрожував військовому, заявляючи, що "відріже йому ноги" і "вб'є його" за його орієнтацію.

Згідно з вироком Кишинівського суду сектору Буюкани від 11 червня, він має виплатити штраф у розмірі 27 500 леїв, моральну шкоду в розмірі 10 000 леїв і 21 500 леїв за судові витрати.

Суд також постановив, що він не може покинути країну до виконання покарання.

Якщо порушник не виплатить штраф, суд може замінити покарання на тюремне ув'язнення – по одному місяцю за кожні 100 неоплачених умовних одиниць.

Нещодавно посольства понад трьох десятків держав, зокрема й України, в Угорщині опублікували спільну заяву перед проведенням 29-го Будапештського прайду, де висловили підтримку ЛГБТ-спільноті та засудили її переслідування в цій країні.

А у лютому генерала італійської армії Роберто Ванначчі, якому оголосили догану за публікацію книги, що принижує ЛГБТ, мігрантів та феміністок, відсторонили від виконання службових обов'язків на 11 місяців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: