Президентка Європарламенту проголосувала на євровиборах

Новини — Субота, 8 червня 2024, 13:04 —

Президентка Європарламенту Роберта Метсола проголосувала на виборах нового складу європейського законодавчого органу.

Як повідомляє "Європейська правда", про це вона написала в X (Twitter).

Роберта Метсола є представницею Мальти, жителі якої голосують на євровиборах у суботу.

"Обов'язок виконано. Я щойно проголосувала на виборах до Європейського парламенту 2024. Використайте свій голос або інші вирішать за вас", – написала вона, розмістивши світлину з процесом вкидання бюлетеня до скриньки.

Реклама:

Окрім Мальти у суботу голосування відбувається також в Латвії та Словаччині. У другій половині дня розпочнеться голосування в Італії. Більшість країн голосуватиме в неділю.

Нагадаємо, у п’ятницю 7 червня жителі Чехії та Ірландії розпочали голосування на виборах до Європейського парламенту. У Чехії голосування продовжується і в суботу.

Голосування вже пройшло у Нідерландах. Там, за даними екзитполу, партія антиукраїнського Герта Вілдерса прийшла другою. Цей результат означає значний успіх для політсили, оскільки вона не мала жодного місця на попередніх виборах до Європарламенту, а тепер їй прогнозують сім.

Нещодавній прогноз Politico засвідчив, що після виборів до Європарламенту кількість депутатів від ультраправих партій перевищить кількість депутатів від правоцентристської та проукраїнської Європейської народної партії.

Читайте також про те, які наслідки для України несуть червневі вибори в ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: