11 квітня 2021

Новини
17:58
У Чехії три опозиційні партії заявили про коаліцію для участі у виборах
У Чехії три опозиційні партії заявили про підписання коаліційної угоди для участі у майбутніх парламентських виборах.
17:13
У Франції почали розслідування через ісламофобські написи на cтінах мечеті
У Франції почали розслідування через появу на стінах ісламського культурного центру у Ренні ісламофобських написів, на місце вирушив міністр внутрішніх справ. 
16:17
Наступник Меркель закликає партію швидше визначитися з кандидатом на посаду канцлера
Наступник Ангели Меркель на посаді лідера "Християнсько-демократичного союзу" Армін Лашет закликає ХДС та її баварського партнера "Християнський соціальний союз" швидше визначитися з кандидатурою на посаду федерального канцлера.
15:41
У Дубліні пропонують Лондону спеціальну зустріч через загострення в Північній Ірландії - ЗМІ
Ірландія пропонує Великій Британії провести спеціальну кризову зустріч через зростання напруги у Північній Ірландії, проте уряд Бориса Джонсона стримано ставиться до такої ідеї.
14:56
У Варшаві після сутичок в річницю Смоленської катастрофи затримали 11 осіб
11 осіб затримали та майже дві сотні можуть отримати різні покарання після сутичок, що сталися у річницю Смоленської катастрофи поруч з площею Пілсудського у Варшаві.
14:05
Британія і США обговорили дестабілізаційні дії Кремля довкола України
Міністр закордонних справ Британії Домінік Рааб та держсекретар США Ентоні Блінкен у телефонній розмові, серед іншого, обговорили останню діяльність Росії довкола України. 
13:38
У Німеччині щеплення від коронавірусу отримали 15% населення 
У Німеччині щеплення від коронавірусу першою дозою отримали вже 15% населення.
13:02
У Польщі вакцини від коронавірусу на практиці виявились ефективними у 99% випадків
У Польщі вакцини від коронавірусу на практиці показали ефективність у 99% випадків - після вакцинації понад п'яти з половиною мільйонів осіб.
12:35
Німеччина і Франція в ОБСЄ дорікнули РФ за відсутність пояснень її дій на кордоні з Україною
Німеччина і Франція в ОБСЄ дорікнули Росії за відсутність належних пояснень нарощування її військової присутності на кордонах з Україною.
12:03
У Європарламенті закликають до жорстких санкцій проти РФ у разі подальшої ескалації
Голова фракції "Європейської народної партії" у Європарламенті Манфред Вебер висловився за жорсткі санкції проти РФ у разі подальшої ескалації на кордонах з Україною - такі як замороження рахунків олігархів та від'єднання Росії від міжнародної платіжної системи SWIFT.
11:19
Грузія готується повернути до Києва посла, якого відкликали торік через дії Саакашвілі
Грузія готується найближчим часом повернути до Києва свого посла, якого відкликали до Тбілісі для консультацій у травні минулого року через призначення Михеїла Саакашвілі головою виконавчого комітету Національної ради реформ.
10:41
"Ми проти наростання напруги": Ердоган відреагував на загострення на кордонах з Україною
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що виступає проти наростання напруги у Чорноморському регіоні, та підтвердив підтримку Туреччиною територіальної цілісності й суверенітету України та ініціативи "Кримської платформи".
10:02
Зеленський та Ердоган домовилися про кроки, що наблизять підписання угоди про ЗВТ
Президент України Володимир Зеленський та президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган домовилися про "аудит" суперечливих питань у майбутній угоді про зону вільної торгівлі між країнами, що має відкрити шлях до її підписання. 
09:20
У РФ заговорили про можливий вихід з ПАРЄ
У Росії заговорили про можливий вихід з Парламентської асамблеї Ради Європи, очікуючи жорсткої резолюції у зв’язку з ув’язненням і станом критика Путіна Алєксєя Навального.