16 лютого 2020

Колонки
Небезпекова конференція. Який вибір ставить перед Зеленським нова "мюнхенська змова"
У 2007 Путін махав тут кулаком. А у 2020 в Мюнхені запропонували рецепт умиротворення Путіна, намагаючись віддати йому Україну...
Новини
18:05
Суд наказав Tesla зупинити вирубку лісу на місці будівництва "мегазаводу" під Берліном
Вищий адміністративний суд (OVG) Берліна-Бранденбургу в суботу наказав призупинити роботи з вирубки дерев на околицях Берліна, де американський виробник електромобілів Tesla планує побудувати свій перший в Європі завод "Gigafactory".
17:21
Загострення в Сирії: Туреччина тисне на Росію, авіація РФ бомбардує міста
Глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу на зустрічі з російським колегою Лавровим в Мюнхені заявив РФ, що атаки сирійського режиму у північно-західному регіоні Сирії Ідліб повинні бути зупинені негайно. 
16:57
Російський ініціатор скандального "мюнхенського плану" прокоментував його провал
Андрєй Кортунов, генеральний директор Російської ради з міжнародних справ, яка є одним з ініціаторів скандального мюнхенського "мирного плану" щодо конфлікту на Донбасі, заявив, що не варто вбачати в цьому документі "зловісні політичні задуми" і "мюнхенську змову"
16:17
На курорті Кіпру невідомий розстріляв кафе з автомата: 4 поранених
Поліція Кіпру розшукує стрільця, який минулої ночі відкрив вогонь із автомата і поранив чотирьох людей в кафе курортного міста Айя-Напа.
15:42
Президент Польщі почав кампанію переобрання на другий термін
Партія влади Польщі в суботу підтримала переобрання президента Анджея Дуди на виборах президента країни 10 травня.
14:59
фотоДерждеп намагався приховати зустріч Помпео з Лавровим - ЗМІ 
Держсекретар США Майк Помпео поспілкувався з міністром закордонних справ Росії Сергеєм Лавровим у кулуарах Мюнхенської конференції з питань безпеки в п'ятницю - але американська сторона намагалась не розголошувати факт зустрічі.
14:31
Боррель: ЄС повинен перейти від стурбованості до дій на міжнародній арені 
Європі слід розвивати готовність діяти, а не тільки щоденно висловлювати стурбованість з приводу міжнародних конфліктів. 
13:50
Секс-скандал у Франції: затримано партнерку росіянина Павленського
У Франції в суботу взяли під варту партнерку скандального російського митця Петра Павленського, який фігурує у секс-скандалі довкола союзника французького президента Бенжаміна Гриво. 
13:22
Макрон дав надію Північній Македонії і Албанії щодо їх членства в ЄС
Президент Франції Еммануель Макрон в суботу дав зрозуміти, що готовий зняти свої заперечення щодо початку переговорів з Північною Македонією та Албанією про їх вступ до ЄС. 
12:53
фотоШторм "Денніс" у Британії: повені наступають, є перші жертви
Двоє людей потонули у Північному морі і хаос виник по всій Великій Британії в результаті шторму "Денніс", що другий день вирує у країні.
12:14
"Газпром" відповів США щодо "Північного потоку-2": "Ніколи не кажи ніколи"
Офіційний представник "Газпрому" Сергєй Купріянов відповів фразою "Ніколи не говори ніколи" на сумніви міністра енергетики США Дена Бруйетта у спроможності  Росії самостійно добудувати "Північний потік - 2".
11:52
Штаб-квартиру коаліції США в Багдаді обстріляли ракетами
Штаб-квартиру міжнародної військової коаліції під керівництвом США в Багдаді рано вранці в неділю обстріляли ракетами. 
11:24
США: Росія не має технологій, щоб швидко добудувати "Північний потік-2"
Міністр енергетики США Ден Бруйетт впевнений, що Росія не зможе завершити будівництво газопроводу Nord Stream 2 в Балтійському морі, і дав зрозуміти, що США і далі наполягатимуть на своїй незгоді з проєктом. 
10:53
фотоУ Північній Македонії звільнили міністра, яка підтримувала стару назву країни
Парламент Північної Македонії проголосував за звільнення міністра праці після того, як вона з'явилася на двох пресконференціях перед великим написом зі старою назвою країни.
10:09
У Франції затримано російського митця, який стоїть за секс-відео з кандидатом Макрона
Французька поліція заарештувала cкандального російського митця Петра Павленського, який стоїть за публікацією секс-відео, що спричинило вихід з гонки за крісло мера Парижа близького союзника президента Еммануеля Макрона.