16 грудня 2014

Статті
Без кохання та з розрахунком: Україна втрачає кредит довіри ЄС
Прем’єр Яценюк потрапив у пастку, створену його попередником... прем’єром Яценюком. Адже в Європі добре пам’ятають, що він працює ще з березня... В Києві багато кому хотілося б вірити, що світ наразі крутиться навколо Донбасу та російської агресії, але в Брюсселі це видається дещо інакше...
Інтерв'ю
Бізнес-омбудсмен: "Інвестор не прийде туди, де неможливо працювати через корупцію"
Альгірдас Шемета: "Ми не лише розглядатимемо скарги, а й аналізуватимемо їх, пропонуючи системні рішення... Українські органи влади повинні будуть звітувати, що вони зробили щодо впровадження рекомендацій бізнес-омбудсмена. Якщо вони знаходитимуть причини, щоб ігнорувати їх, у мене в запасі є дуже сильна зброя".
Новини
21:31
ЄС зробить все для збереження суверенітету України - Могеріні
"Ми продовжуватимемо залишатися на стороні України у сприянні тому, що цей конфлікт завершився за повної поваги до суверенітету України та територіальної цілісності", - відзначила вона.
21:14
Україна та ЄС домовилися завершити візову лібералізацію до травня - Порошенко
"Ми досягли домовленості, і я впевнений, що Україна продемонструє свої рішучі дії, щоб вже до Ризького саміту завершити процедуру імплементації лібералізації візового режиму, щоб в Ризі отримати чітку дату скасування візового режиму", - зауважив Порошенко.
20:16
Чорногорія: Ми будемо приєднуватися до всіх санкцій ЄС, попри дружбу з Росією
"Рішення про приєднання до санкцій було для нас непростим, враховуючи наші дуже добрі стосунки з Росією", - зазначив прем’єр-міністр Чорногорії Міло Дуканович.
19:37
Обама підпише законопроект на підтримку України - Білий дім
Документ дозволяє, зокрема, постачати в Україну зброю оборонного характеру, а також уповноважує президента США ввести новий пакет санкцій проти РФ через її агресію в Україні.
19:22
Польща виділить кошти постраждалим від російського ембарго компаніям
Відповідно до документу, компенсацію можуть отримати компанії, у яких протягом близько трьох місяців (з 6 серпня) товарообіг впав на 15% в порівнянні з тими ж трьома місяцями у попередньому році.
18:52
"Вишеградська" четвірка може перетворитися на "п'ятірку" за участі України - Порошенко
"Ми віримо в те, що внаслідок активного реформування України Вишеградська четвірка зміниться з V4 на V5", - зауважив він.
17:58
Керрі побачив конструктив в останніх діях Росії
"Дозвольте мені сказати, що Росія зробила конструктивні кроки протягом останніх днів", - сказав він журналістам у Лондоні.
17:43
РФ слідом за Данією готується висунути претензії на Арктику
Росія буде вимагати розширення континентального шельфу в Арктиці і, як і Данія, претендуватиме на Північний полюс.
17:42
РФ ніколи не називала НАТО ворогом - Лавров
"Коли у Вас складається враження, необхідно поставити запитання і прочитати відповідні документи. Наприклад, військову доктрину Російської Федерації. Там ніде немає згадки про НАТО як ворога", - сказав Лавров.
17:26
Прем'єр Румунії відмовився від докторського ступеня через плагіат
Понту звинуватили у плагіаті на початку його прем'єрства у 2012 році, коли науковий журнал Nature заявив, що більше половини його дисертації було скопійовано.
16:43
"Вишеградська четвірка" розподілила сфери допомоги Україні
Країни Вишеградської четвірки нададуть Україні підтримку за окремими напрямами реформ.
16:20
ЄСПЛ відхилив скаргу Мін’юсту РФ у справі "ЮКОСа"
Колегія Європейського суду з прав людини відхилила скаргу Міністерства юстиції РФ про перегляд постанови по справі "ЮКОСа" про виплату колишнім акціонерам компанії 1,86 мільярда євро.
15:52
Темпи зростання експорту до ЄС в 2,5 рази менше, ніж очікувалося
У вересні прем'єр-міністр Арсеній Яценюк і представники відомства заявляли про те, що в результаті безмитних поставок в ЄС Україна отримає близько $500 млн. Водночас, за останніми даними МЕРТ, приріст склав лише близько $200 млн, пише видання.
15:49
"Вишеградська четвірка" створить фонд для підтримки України
Цей фонд, серед іншого, готовий надати 410 стипендій українським студентам для навчання у цих європейських країнах.
15:43
Ірландку Емілі О’Рейлі переобрали європейським омбудсменом
Європарламент переобрав Емілі O'Рейлі європейським омбудсменом на строк з 2014 по 2019 рік.
15:17
Військовий корабель РФ вторгся у виключну економічну зону Латвії
Збройні сили 16 грудня у виключній економічній зоні Латвії на відстані 8,5 морських миль (15,7 км - Ред.) від територіальних вод країни зафіксували розвідувальний корабель ВМС РФ "Юрій Іванов"
15:02
Яценюк розповів ЄС, що подолав корупцію
"Звичайно, що вона на мікрорівні існує. Але принаймні макрокорупція, і вони (представники ЄС. - Ред.) це визнали, суттєво зменшена", - зазначив Яценюк.
14:59
Не знаю, чи є в Європі держава з таким потенціалом, як Україна – Томбінський
Він наголосив, що міжнародна спільнота зобов'язана допомогти Україні на шляху реформ. На його думку, фінансова допомога від міжнародних інституцій і сприятливий інвестиційний ­клімат для України приведуть до економічного зростання.
14:02
Швейцарія приєдналася до санкцій ЄС проти сепаратистів
Швейцарія доєдналася до нових санкцій ЄС, опублікованих 29 листопада.
13:45
В Німеччини зріс рівень ділової довіри
Індекс очікувань інвесторів і аналітиків щодо економіки Німеччини на найближчі шість місяців збільшився в цьому місяці до 34,9 пункта.
13:32
РФ відмовилась від економічних консультацій з Польщею на рівні глав МЗС
"Такі зустрічі відбуваються щорічно та почергово у кожній із країн. У 2013 році така зустріч відбувалася у Варшаві. У цьому році російська сторона не вислала запрошення", - відзначили у МЗС Польщі.
13:17
Яценюк каже, що санкції проти Росії вже діють, та не просить про подальші
Яценюк у своєму виступі не зачіпав питання міжнародного економічного тиску на Росію і перейшов до нього лише після запитань із залу про можливість посилення санкцій.
13:03
Литва виділила 30 тис. євро на фінансування місії ОБСЄ в Україні
Міністерство закордонних справ Литви в рамках програми співробітництва з метою розвитку та просування демократії виділило на фінансування моніторингової місії ОБСЄ в Україні більше 100 тис. литів (30 тис. євро).
13:02
Яценюк: Щоб пережити 2015 рік, потрібна допомога всього світу, окрім Росії
"Наступний рік буде навіть складнішим, ніж нинішній. Але якщо ми переживемо 2015 рік – ми повернемося на шлях економічного зростання", - заявив він.
13:00
ЄС на 2 роки продовжив мандат моніторингової місії в Грузії
"За допомогою моніторингової місії ЄС надає конкретну підтримку миру і стабільності в регіоні. ЄС, як і раніше, твердо підтримує суверенітет і територіальну цілісність Грузії в межах її міжнародно визнаних кордонів", - зауважила у зв'язку з цим рішенням Федеріка Могеріні.
12:30
Уряд робить все, щоб отримати безвізовий режим з ЄС в травні - Яценюк
"Я звернувся до наших партнерів, що в Ризі буде саміт (Східного партнерства - Ред.) 22 травня. Бажано, щоб на цьому саміті було прийняте рішення про безвізовий режим", - зауважив він.
12:03
Литва хоче скасувати шенген для українців вже в травні
"Литва ініціювала листа до інституцій ЄС, підписаного 7 міністрами закордонних справ, із закликом пришвидшити візову лібералізацію для партнерів перед Ризьким самітом Східного партнерства", - написав міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс.
11:49
Саріуш-Вольський: зміна режиму в РФ – єдиний спосіб врятувати Україну
ЄС має зрозуміти, що зміна режиму в Росії є єдиним способом врятувати Україну від руйнації.
10:33
Обама: час великих операцій армії США за кордоном минув
Президент США Барак Обама в понеділок на військовій базі в штаті Нью-Джерсі заявив, що час великих операцій американської армії за кордоном минув.
10:13
Ціна нафти Brent впала нижче 60 доларів
10:06
В Німеччині судитимуть 93-річного есесівця за злочини в Освенцимі
93-річний чоловік постане перед судом німецького міста Люнебург за злочені вчинені в таборі смерті в Освенцимі на території Польщі.
09:28
Спікер Сейму Латвії вважає Росію агресором і не хоче зустрічатися з її послом
Голова Сейму Латвії Інара Мурнієце вважає Росію агресором, тому не планує зустрічатися з її послом в Латвії Олександром Вешняковим.
09:15
ДокументВ ПАРЄ заборонили фотовиставку про Донбас, щоб "не дратувати" Росію
Президент ПАРЄ Анн Брассер заборонила проведення виставки "Донбас - Війна і Мир" протягом зимової частини сесії Асамблеї у Страсбурзі.
08:57
З Естонії видворяють колишнього євродепутата, що підтримує Росію
В Естонії у понеділок, 15 грудня поліція затримала колишнього депутата Європарламенту та журналіста Джульєтто К'єза, який мав виступити на конференції "Чи варто Європі боятися Росії?".
08:30
ФотоУ Німеччині пройшли багатотисячні антимігрантські протести
У понеділок у німецькому місті Дрездені відбувся антиурядовий протест, направлений проти політики прийому біженців з мусульманських країн та інших мігрантів.
08:20
МЗС Чехії: потрібні нові санкції проти РФ, але поки що їх не буде
Санкції проти РФ потрібні і ще рано говорити про їх пом'якшення, важливо, щоб порушення міжнародного права не залишилось без покарання.