18 вересня 2022

Новини
ДайджестВ Угорщини заберуть гроші ЄС, заяви про поділ України, Берлін продасть арту ЗСУ: все за вихідні
19:59
фото, відеоШмигаль та Зеленська вшанували Єлизавету ІІ, першу леді прийняла принцеса Уельська
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та перша леді Олена Зеленська у неділю вшанували королеву Єлизавету ІІ, яка спочиває у Вестмінстер-холі.
19:21
Шмигаль у Лондоні провів переговори з новим главою МЗС Британії
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль перебуває з візитом у Лондоні, де він провів переговори з новим міністром закордонних справ Британії Джеймсом Клеверлі.
18:59
У центрі Лондона очікують до 1 млн людей в день похорону Єлизавети ІІ
У Лондоні очікують, що близько 1 млн людей відвідають центральний район міста у день похорону королеви Єлизавети ІІ, що зробить цей день одним із найзавантаженіших для транспортної мережі британської столиці.
18:30
Туреччина засудила рішення США щодо ембарго на поставки зброї Кіпру
Міністерство закордонних справ Туреччини рішуче засудило  зняття обмежень на експорт, реекспорт і трансфер озброєння щодо Кіпру на 2023 фінансовий рік (починається з 1 жовтня).
17:59
Главі МЗС Словенії загрожує відставка через втручання у вибори
Опозиційна Словенська демократична партія експрем’єра Янеза Янші готується запустити процедуру для відставки міністерки закордонних справ Тані Файон через ймовірне зловживання системою дипломатичної комунікації.
17:18
фотоУ Молдові партія "Шор" оголосила безстрокові протести з вимогою перезавантаження влади
У Молдові партія "Шор" Ілона Шора, оголошеного у міжнародний розшук у справі про "крадіжку мільярда", заявила про початок безстрокових протестів з вимогою проведення дострокових парламентських і президентських виборів.
16:49
МЗС Азербайджану висловило "глибокий жаль" через заяви Пелосі в Єревані
Міністерство закордонних справ Азербайджану висловило "глибокий жаль" через заяви спікерки Палати представників США Ненсі Пелосі під час її візиту до Вірменії 18 вересня.
16:25
Угорщина каже, що виконає свої зобов’язання і ЄС не заблокує їй мільярди євро
Угорщина в неділю пообіцяла виконати всі свої зобов'язання перед Європейською комісією, щоб розблокувати фінансування ЄС після того, як Єврокомісія запропонував призупинити виділення Угорщині близько 7,5 мільярда євро через проблеми з верховенством права. 
15:29
фото, відеоВ Єревані - протест з вимогою виходу Вірменії з ОДКБ
У Єревані кількасот демонстрантів зібрались на протест у неділю з вимогою виходу Вірменії з Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ).
14:59
МЗС Румунії: заяви ексміністра про "поділ" України суперечать офіційній позиції Бухареста
Міністерство закордонних справ Румунії вважає неприпустимими заяви ексміністра Андрея Марги у публічному просторі щодо агресивної війни Росії проти України та її наслідків.
14:33
Президентка Грузії засудила звірства Росії в Ізюмі та вимагає покарання
Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі назвала воєнними злочинами та засудила звірства Росії, скоєні у звільненому від окупаційних військ Ізюмі.
14:05
Посли G7 нагадали про реформу КСУ і безперешкодну роботу антикорупційних органів
Посли G7 зустрілися з експертами та представниками громадянського суспільства та нагадали про вирішальну необхідність реформи Конституційного суду та безперешкодної робота українських антикорупційних інституцій під час війни. 
13:27
Путін провалює свої військово-стратегічні завдання в Україні - оцінка Британії
Голова комітету начальників штабів Великої Британії адмірал Тоні Радакін заявив, що президент РФ Владімір Путін "провалює всі свої військово-стратегічні цілі" в Україні, проте війна, ймовірно, затягнеться надовго, незважаючи на нещодавні успіхи українських військових.
12:45
Пелосі в Єревані засудила "смертоносні атаки" Азербайджану проти Вірменії
Спікерка Палати представників США Ненсі Пелосі засудила атаки Азербайджану проти Вірменії під час свого візиту до Єревана. 
12:06
Єврокомісія рекомендує покарати Угорщину на суму 7,5 млрд євро через брак верховенства права
Європейська комісія в неділю рекомендувала не виділяти Угорщині 65% коштів за трьома програмами ЄС через проблеми з верховенством права.
11:50
Екскерівники МЗС Румунії розкритикували свого колишнього колегу за заклик "поділити" Україну
Колишні очільники МЗС Румунії розкритикували заяви свого колишнього колеги та ексміністра освіти Румунії Андрея Марги, який публічно виступив за поділ України.
11:31
Чехія продовжить допомагати Україні покласти край війні з путінськими нацистами - міністр оборони
Міністерка оборони Чехії Яна Чернохова після розкриття звірств в Ізюмі заявила, що Прага продовжить надавати підтримку Україні, щоб закіничти війну з "путінськими нацистами".
10:59
фотоПольща відкрила новий судноплавний канал, щоб позбутись залежності від Росії
У Польщі 17 вересня відкрили новий судноплавний канал через Віслинську косу, що, за словами польського уряду, розриває домінування РФ у регіоні.
10:20
Глава МЗС Молдови вимагає покарання винних за звірства в Ізюмі
Міністр закордонних справ та євроінтеграції Молдови Ніку Попеску відреагував на повідомлення про масові поховання у звільненому від російських окупантів Ізюмі.
09:57
Телемережі, понад 100 кінотеатрів та екрани по всій Британії транслюватимуть похорон Єлизавети ІІ 
Державний похорон королеви Єлизавети ІІ в понеділок транслюватимуть у приблизно 125 кінотеатрах по всій Британії, а в парках, на площах і в соборах також будуть встановлені екрани для показу масштабного урочистого заходу.
09:28
Заяви румунського ексміністра про поділ України неприйнятні - посольство
Посольство України в Бухаресті вважає неприйнятними заяви колишнього румунського міністра Андрея Марги, який виступив за поділ України.
09:09
Розвідка Британії пояснила ракетні удари РФ по цивільній інфраструктурі України
Зіткнувшись із невдачами на передовій, Росія розширила цілі, по яких вона готова завдати ударів, об’єктами цивільної інфраструктури.
08:40
Орбан виголосив закриту промову про розпад ЄС, втрату Україною територій і владу до 2060 року - ЗМІ
Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вважає, що війна в Україні може тривати до 2030 року, і що Україна може втратити третину або половину своєї території.
08:34
Румунський ексміністр зі скандальним минулим публічно виступив за поділ України
Колишній очільник МЗС та міністерства освіти Румунії Андрей Марга, що востаннє працював в уряді у 2012 році, а у радянські часи був інформатором румунської Секурітате, зробив заяву про потребу поділити частину території України між Росією, Румунією, Угорщиною і Польщею.