17 вересня 2022

Новини
22:20
"Осудом геноцид не спинити": глава МЗС Литви після новин з Ізюма закликав дати Україні танки
Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс після новин про сотні могил у звільненому Ізюмі заявив, що реагувати на це потрібно не словами, а діями.
21:59
Посланець Папи Римського в Україні потрапив під обстріл
Посланець Папи Римського в Україні, кардинал Конрад Краєвський потрапив під обстріл під час доставки гуманітарної допомоги на Запоріжжі.
21:34
У Мюнхені після двох років "ковідної" перерви відкрився Октоберфест
У Мюнхені 17 вересня після дворічної перерви через пандемію коронавірусу знову відкрився фестиваль пива Октоберфест, що існує вже 200 років і вважається найвідвідуванішим фестивалем світу.
21:08
У черзі на прощання з Єлизаветою ІІ вже 710 людям знадобилась допомога медиків
Серед людей, які чекають у черзі на прощання з королевою Британії Єлизаветою ІІ у Вестмінстерській залі, за всі дні вже понад 700 осіб потребували допомоги медиків. 
20:42
У Белграді, попри спротив, пройшов Європрайд - з інцидентами і 30 затриманнями
У Белграді завершився Європрайд, поліція за увесь час затримала три десятки провокаторів. 
19:38
Чергу на прощання з Єлизаветою ІІ остаточно закрили для приєднання
Чергу на прощання з королевою Британії Єлизаветою ІІ у Вестмінстерській залі остаточно закрили для приєднання.
19:07
"На таке не можна закрити очі": глава МЗС Чехії про сотні могил в Ізюмі
Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський після звісток про масове поховання у звільненому Ізюмі наголосив, що усі воєнні злочинці мають бути притягнені до відповідальності. 
18:40
Повені в Італії: кількість загиблих зросла до 11
Кількість загиблих внаслідок повені в італійському регіоні Марке досягла 11 осіб.
18:02
У порту Грузії розвантажився російський танкер, в уряді кажуть, що порушення санкцій не було
У порту грузинського Поті розвантажився російський нафтовий танкер, у Мінекономіки заперечують, що судно чи його вантаж підпадають під санкції проти РФ.
17:39
Кишинів вимагатиме у Придністров’я передплату за газ, якщо "Газпром" зупинить постачання
Якщо російський газовий монополіст "Газпром" із жовтня зупинить постачання газу до Молдови, Придністров’я буде отримувати придбаний Молдовою газ лише за передплатою, заявила прем'єрка Наталія Гаврилиця.
16:55
Президент Євроради поговорив з лідерами Азербайджану та Вірменії
Президент Євроради Шарль Мішель провів телефонні розмови з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим та прем’єром Вірменії Ніколом Пашиняном.
16:25
Мельник різко відповів на заяву військових Бундесверу про допомогу Україні з терміном "канібалізація"
Посол України у Німеччині Андрій Мельник, який через місяць залишить цю посаду, різко розкритикував заяву спілки військових Бундесверу щодо допомоги Україні, зокрема за використаний у ній термін "канібалізація".
15:54
Король Британії та принц Вільям прийшли до людей у гігантській черзі на прощання з Єлизаветою ІІ
Король Британії Чарльз ІІІ та принц Вільям несподівано прийшли привітатися з людьми, які годинами стоять у багатокілометровій черзі, щоб віддати шану померлій королеві Єлизаветі ІІ у Вестмінстерській залі. 
15:24
Шольц знову пояснив позицію щодо танків для України: не хоче, щоб ФРН "діяла наодинці"
Федеральний канцлер Олаф Шольц продовжує захищати свою позицію з приводу того, що Німеччина не погоджується надати Україні танки. 
15:00
Партія Ле Пен вдруге організує збір коштів, щоб покрити борги – ЗМІ
Права французька партія "Національне об’єднання", яка асоціюється з іменем Марін Ле Пен, планує в найближчі кілька тижнів розпочати кампанію зі збору коштів, щоб покрити борг у три мільйони євро.
14:33
Естонська Нарва, де стояв радянський танк, може допомогти Житомирщині на майже 16 тисяч євро
Міська рада естонського міста Нарва на черговому засіданні 22 вересня розгляне пропозицію виділити з міського бюджету 15 778 євро на придбання допомоги Україні.
14:16
Україна отримала останній транш допомоги США загальною вартістю $4,5 млрд
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у суботу підтвердив отримання українським бюджетом гранту в розмірі 1,5 мільярда доларів – це останній транш допомоги США загальним обсягом 4,5 мільярда доларів.
13:58
У НАТО бачать перші ознаки того, що санкції шкодять російській "оборонці"
Санкції, запроваджені Заходом проти Росії у зв’язку із повномасштабним вторгненням в Україну, вже почали шкодити російській оборонній промисловості – вона відчуває труднощі з виробництвом складного озброєння.
13:38
Тайвань не продовжив безвіз для росіян
Частково визнаний Тайвань вирішив не продовжувати програму безвізового в’їзду для громадян Росії, яка була запроваджена у 2018 році.
13:21
Допомога Україні є результативною, її потрібно продовжувати – прем’єрка Естонії
Прем’єр-міністерка Естонії Кая Каллас на конференції Військового комітету Північноатлантичного Альянсу наголосила, що останні наступальні дії України свідчать про ефективність допомоги, яку вона отримує від західних союзників.
13:08
Шольц: Росія може повністю припинити постачання не лише газу, а й нафти
Канцлер Німеччини Олаф Шольц вважає, що Росія може повністю припинити постачання нафти до двох німецьких заводів через трубопровід "Дружба" – так само, як вона перестала постачати до Європи газ.
12:45
Глава розвідки Пентагону: Путін буде змушений змінити цілі війни в Україні
Директор розвідувального управління міністерства оборони США Скотт Беррієр вважає, що через останні невдачі російських сил на полі бою може настати момент, коли Владімір Путін буде змушений змінити цілі війни в Україні.
12:28
Україна вже публічно не вимагає від США F-16 і ЗРК Patriot, але веде тихі переговори – ЗМІ
Українська сторона змінила тактику в переговорах із США щодо отримання винищувачів F-16, зенітних ракетних комплексів Patriot та безпілотників Gray Eagle – вона сподівається укласти довгострокові контракти на їхнє постачання.
12:05
фотоНімеччина схвалила продаж Україні 18 САУ RCH-155
Федеральний уряд Німеччини схвалив продаж Україні 18 самохідних артилерійських установок RCH-155, про які Київ просив ще два місяці тому.
11:44
США на рік знімають з Кіпру обмеження на купівлю і продаж зброї
Державний секретар США Ентоні Блінкен у п’ятницю повідомив Конгресу про зняття обмежень на експорт, реекспорт і трансфер озброєння щодо Кіпру на 2023 фінансовий рік (починається з 1 жовтня).
11:27
У Бундесвері проти подальшої допомоги Україні – кажуть про "канібалізацію" збройних сил Німеччини
Очільник Спілки військовослужбовців Бундесверу Андре Вюстнер заявив, що через нестачу придатної військової техніки у збройних силах Німеччини вона повинна припинити її постачання Україні.
11:00
У НАТО запевнили: підтримка України не зміниться з настанням зими
Голова Військового комітету Північноатлантичного Альянсу адмірал Роб Бауер у суботу запевнив, що НАТО не змінить підтримку України, проти якої веде повномасштабну війну Росія, з настанням зими.
10:43
фотоПрощання з Єлизаветою ІІ: черга розтяглася на понад добу, але люди все одно приходять
Черга охочих попрощатися з королевою Єлизаветою ІІ, труна з якою перебуває у Вестмінстерському палаці в Лондоні, з ночі проти суботи розтягнулася на понад добу – попри це, люди продовжують прибувати.
10:20
У Франції натякнули, що таємно здійснюють спеціалізовану підготовку українських військових
Міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню сказав, що французька сторона не буде забезпечувати таку ж масштабну підготовку українських військових, як Велика Британія, але може не афішувати певні свої дії.
10:01
Лідери Франції та Канади засудили звірства російської армії в Ізюмі
Президент Франції Еммануель Макрон і прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо прокоментували масове поховання людей з ознаками тортур, знайдене в місті Ізюм Харківської області після його деокупації.
09:48
Стефанішина: відсутність жорстких санкцій ЄС щодо російських енергоносіїв – прояв слабкості
Віцепрем’єр-міністерка з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина вважає, що найбільш дієвими санкціями з боку Європейського Союзу була б повна заборона експорту Росією своїх енергоносіїв.
09:29
Кулеба про постачання Німеччиною танків: настав час повалити цю стіну
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що Німеччина вже зараз має ухвалити рішення про постачання Україні бойових танків Leopard.
09:07
В уряді Угорщини заявили, що Росія може оголосити перемогу в Україні "в будь-який момент"
Керівник адміністрації уряду Угорщини Гергей Гуйяш у п’ятницю заявив, що Росія не становить загрозу Північноатлантичному Альянсу, якщо той відмовиться від "втручання" у повномасштабну війну в Україні.
08:40
Британська розвідка: Росія може не встояти перед наступом українських сил на Луганщині
Наразі незрозуміло, чи має Росія достатні сили на передовій, аби протидіяти можливому українському наступу, спрямованому на деокупацію Луганської області.
08:26
У Вірменії прямо розкритикували Росію та ОДКБ через реакцію на обстріли з боку Азербайджану
Спікер парламенту Вірменії Ален Симонян висловив незадоволення реакцією Росії та Організації договору колективної безпеки (ОДКБ) у зв’язку з останнім загостренням на кордоні з Азербайджаном.
08:09
Байден попередив Путіна: якщо Росія застосує ядерну чи хімічну зброю – наслідки будуть
Президент Сполучених Штатів Джо Байден у п’ятницю заявив, що в разі застосування ядерної чи хімічної зброї в Україні на Росію чекають наслідки – щоправда, він відмовився уточнювати, які саме.